KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 3 dak.

Hızlı saç uzatma tüyoları

Hızlı saç uzatma tüyoları

Saçınızı uzatmakta zorlanıyorsanız, hızlı saç uzatma tüyolarına göz atın!

Yayın Tarihi: 05/06/15 13:48
okuma süresi: 3 dak.
Hızlı saç uzatma tüyoları
A- A A+
Saçımızı kısa sürede uzatmak için saçımızın kırılmadan uzaması gerekiyor. Gün içinde saçımızı tararken, fön işlemi uygularken ya da toplarken bile saçımızın kırılması maalesef mümkün. Bu nedenle çok dikkatli davranmalıyız.

Fön işleminden önce mutlaka saçımızın ısıya dayanıklı hale gelebilmesi için saç tipimize uygun, saçımızı ısıya karşı koruyan ürünlerden birini kullanmalıyız.

Saçımızı kuruyken kesinlikle zorlayarak taramamalıyız. Kuru saçı taramak saça ciddi anlamda zarar verir. Islak ya da nemli saçın taranması saçı daha az yıpratır.

Saç derimize ve saç tipimize uygun şampuan ve ürünleri kullanmalıyız. Saçımızın daha yumuşak olması için uç kısımlarına krem uygulayabiliriz. Ancak diplerine kesinlikle krem uygulamamalıyız. Çünkü bu işlem saç derisine zarar verebilir ve kepeğe neden olabilir.

Saç kökleri saç tellerine hayat veren organlarımızdır. Saç kökleri normal koşullarda saç tellerine yeni kısımlar ekleyerek saçı uzatırlar.

Saç köklerinin beslenmesini bozan durumlarda da saç uzaması yavaşlar. Mesela, sigara damarları büzücü etkisi ile kan dolaşımını bozan ve besinlerin, oksijenin hücrelere ulaşımını engelleyen bir faktördür.

Stres yine salgılattığı adrenalin gibi hormonlar yolu ile damarlarda daralmaya yol açar ve saç köklerinde beslenmeyi bozar. Stresi düşürecek önlemlerde saç uzaması açısından önemlidir.

Saç derisine uygulanacak sıcak havlular, hafif masajlar bu bölgede dolaşımı arttıracak ve saç köklerinin normal beslenmesini sağlayacaktır.

B vitamini bakımından zengin olan havuç; yeni saçın çıkmasında ve sağlıklı saçın korunmasında kilit bir rol oynamaktadır.

Omega 3 ve E vitamini bakımından zengin olan ceviz; saçınızın hızlı uzamasında ve saç tellerinizin güçlenmesinde etkilidir.

Bol miktarda protein bulunduran yumurta; saç sağlığı için en büyük paya sahiptir. Bu sebeple günde 1 tane haşlanmış yumurta hem genel sağlık hem de saçın güçlenmesi için mutlaka tüketilmelidir.

Son olarak saçın uzamasını hızlandırmak için yapılacak en iyi şey sağlıklı beslenme, bol su içmek, düzenli ve yeterli uyku, doğru ve kaliteli saç ürünlerini kullanmaktır.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.