KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 3 dak.

Çin Takvimine göre adım attığımız maymun yılı ne anlama geliyor?

Çin Takvimine göre adım attığımız maymun yılı ne anlama geliyor?

8 Şubat Çin'de yılbaşıydı, geleneksel Çin takvimiyle yeni yıla girildi. 12 hayvandan oluşan Çin takvimine göre bu yıl Maymun yılı. Peki Maymun yılı ne anlama geliyor?

Yayın Tarihi: 10/02/16 13:21
okuma süresi: 3 dak.
Çin Takvimine göre adım attığımız maymun yılı ne anlama geliyor?
A- A A+

8 Şubat, bu yıl Çin'in geleneksel yeni yılının başladığı gün. Geleneksel Çin takvimi ayın hareketlerine göre belirlendiği için yılbaşı her yıl değişiyor.

Ancak Türklerin de kullanmış olduğu 12 hayvanlı takvimden gelen gelenek değişmiyor. Her yıl bir hayvan adıyla anılıyor. O yıl içinde doğanların Çin burcunu da bu hayvan belirliyor. 2016'nın hayvanı; maymun.

Çinliler ayın 7'sinde başlayan ve 13'ünde bitecek olan tatillerinin tadını çıkarıyor.

Peki girdiğimiz bu yeni yılın anlamı ne?

Maymun yılı için kötü bir haberimiz var; insanlara şanssızlık getirdiğine inanılıyor.

Hatta 12 hayvan içindeki en uğursuz hayvan olduğu düşünülüyor.

Öte yandan maymun yılında doğduysanız, durum farklı.

Maymun burcunda doğanlar iş hayatı ve para konusunda kafası çalışan insanlar olarak biliniyor. Aynı zamanda neşeli, zeki, meraklı ve yaratıcı insanlar olarak tanınıyorlar.

1956, 1968, 1980, 1992, 2004 ve 2016'da doğanlar Maymun burcu.

Ancak yılbaşı günü her yıl değiştiği için Ocak sonu ve Şubat başı doğanların burcu farklı olabiliyor.

Doğduğunuz yılın elementi de önemli.

Çin burçları kendi içinde ateş, toprak, su, tahta ve metal (altın) olmak üzere 5 elemente de ayrılıyor. Örneğin bu yıl ve 1956'da doğanlar ateş maymunu. Bu da tutkulu, maceracı fakat hırçın olmaları anlamına geliyor. 2004 doğumlular tahta maymunu; yani yine tutkulu, yardımsever, özgüvenli ve inatçılar. 1992 doğumlular su maymunu; akıllı, ilgi odağı olmayı seviyorlar. Ancak onlar da biraz kibirli. 1980 doğumlular metal maymunu; akıllı, özgüvenli, sinirli ve inatçı. 1968'liler ise toprak grubunda. Açık sözlü, iyimser ve korkusuzlar.

Leonardo da Vinci, Charles Dickens, Celine Dion, Tom Hanks, Will Smith, Halle Berry, Christina Aguilera, Daniel Craig, Mick Jagger, Gisele Bundchen, Demi Lovato, Miley Cyrus, Nick Jonas ve Selena Gomez maymun burcunda doğan ünlülerden bazıları.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.