KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 7 dak.

Çatlak izlerinden kurtulmanın doğal yolları

Çatlak izlerinden kurtulmanın doğal yolları

Piyasada çatlak izlerini gideren tonlarca krem ve ilaç mevcut olmasına rağmen siz muhtemelen bunlar yerine çatlak izlerinden nasıl doğal şekilde kurtulabileceğinizi merak ediyorsunuzdur. İşte o formüller...

Yayın Tarihi: 23/03/16 11:43
okuma süresi: 7 dak.
Çatlak izlerinden kurtulmanın doğal yolları
A- A A+
Piyasada çatlak izlerini gideren tonlarca krem ve ilaç mevcut olmasına rağmen siz muhtemelen bunlar yerine çatlak izlerinden nasıl doğal şekilde kurtulabileceğinizi merak ediyorsunuzdur. İşte o formüller...

Çatlak izleriniz üzerine neyi uygulamayı seçerseniz seçin, bu konuda istikrarlı olmayı unutmayın. Gözle görünür bir farkın elde edilmesi aylar sürebilir. ılerlemenizi izlemek için önce ve sonra fotoğrafları çekmek bile isteyebilirsiniz.

Patates Suyu

Patates cildinizin rengini doğal şekilde açar ve parlatır, böylelikle çatlak izlerinin soluk kalmasına yardımcı olur. Patates suyunu bütün gün üzerinde bırakmak mecburiyetinde değilsiniz, bu bakımdan tuhaf kokacağım diye bir endişeniz olmasın. Çiğ bir patates alıp dilimleyin ve parçaları çatlak izlerinin üzerine sürün. Patatesin suyunun cildiniz üzerinde yaklaşık 15 dakika boyunca kurumasını bekleyin ve sonra ılık suyla yıkayın. Havluyla kurulayın ve nemlendiricinizi sürün. Zamanınız varsa bu işlemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

Limon Suyu

Gençken güneşte saç renginizi açmak için saçlarınıza limon suyu uygulamış veya bunların çilleri kapattığına dair bir şey duymuş olabilirsiniz. Limon suyu, tıpkı patates suyu gibi, çatlak izlerini kapatmaya yarayan doğal bir cilt rengi açıcısı ve parlatıcısıdır. Aynen patates suyunu tatbik ettiğiniz şekilde limon suyunu da tatbik edin, yani suyu cilde sürüp 10-15 dakika bekletin ve sonra durulayın. Akabinde nemlendiricinizi uygulayın ve işlemi tamamlayın.

Kakao Yağı veya Karite Yağı

Kakao yağı ve karite yağının her ikisi de iyileştirme sürecini hızlandıran veya gelecekte ortaya çıkabilecek çatlak izlerini önleyen harika cilt nemlendiricileridir. Karite yağı yerine kakaoyu tercih ederseniz ayrıca çok da lezzetli kokarsınız (tıpkı çikolata gibi!). Faydaları arttırmak için bir miktar E vitamini de karıştırabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Bu kesinlikle mevcut olan en iyi ve en besleyici vücut nemlendiricisidir. Hindistan Cevizi Yağı antioksidanlarla dolu olup çatlak izlerinin görüntüsünü azaltmak ve daha fazla çıkmasını önlemek için işlev görür. En iyi sonuçları elde etmek için her gün tüm çatlak yerlerine sürün.

Kuşburnu Yağı

Kuşburnu yağı A, C ve E vitaminleriyle yağlı asitler içermekte olup sağlıklı deri hücreleri söz konusu olduğunda harikalar yaratmaktadır. Organik kuşburnu yağı öyle çok da ucuz olmadığından cildiniz üzerine uygulamadan önce yağın birkaç damlasını diğer bir yağ ile karıştırmak isteyebilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı

Özellikle hassas bir cildiniz varsa bu yağı az miktarda kullanın. Bu yağı, tatlı badem, zeytin, Hindistan cevizi ve jojoba yağı gibi başka bir taşıyıcı yağla birlikte karıştırmak faydalı olacaktır. Çay ağacı yağı genellikle doğal akne bakımında ve kepek sorunundan kurtulmak için kullanılmaktadır, fakat bu yağın az bilinen özelliklerinden bir tanesi çatlak izi ve yara izlerinin görünümünü azaltma özelliğidir.

Badem Yağı

Tatlı badem yağındaki E vitamini cildinizi onarmaya yardım eder. Çatlak izlerinin bulunduğu bölgelere özellikle masaj yapmak suretiyle vücudunuzun tamamı üzerine nemlendirici olarak sürün. Bir araştırma acı badem yağı ile masaj kombinasyonunun hamile kadınlarda çatlak izi gelişimini azalttığını göstermiştir.

Badem Yağı Çatlak ızlerine Nasıl Uygulanır?

Başlamadan önce duşta cildinizi kuru fırçayla fırçalayın veya cildin ölü derisini soyun. Bu kuru cilt üzerindeki birikmeyi kaldırarak, kan dolaşımınızı arttırarak ve tedavinin deriye daha kolay nüfus etmesini sağlayarak izlerin görüntüsünü azaltabilir.

Mümkün mertebe, gözenekleriniz daha açık olup cildinize uygulayacağınız şeylerin daha kolay emilmesini sağlayacağından, su, yağ veya sıvı yağları cildinize duş veya banyo sonrasında uygulamaya dikkat edin. Tabi ki gün boyunca bir şey uyguluyorsanız bunu her zaman yapma imkanına sahip olamazsız, fakat yine de kullandığınız şeyi duş sonrasında uygulamayı unutmayın.

ısterseniz birkaç seçeneği birleştirin. Örneğin badem yağınızın içerisinde birkaç damla çay ağacı yağı karıştırabilir veya cildinize patates suyu ovduktan sonra Hindistan yağı uygulayabilirsiniz. Daima ufak bir bölgede deneme yapın ve geniş bir bölgeye bir şey tatbik etmeden önce birkaç saat veya bir gece bekleyin. Göğüs, karın, baldır ve bacaklarınızın tamamı üzerine uyguladıktan sonra çay ağacı yağı veya karite yağına hassasiyetinizin olduğunu keşfetmek pek de eğlenceli olmayacaktır!

Cildi İyileştirmek İçin Neler Yemeli?

Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için içerden çalışmayı da ihmal etmeyin. Bazı gıdalar sadece dıştan sürüldüğünde değil yenildiğinde de cildinizi iyileştirmeye yardımcı olur.

Avokadolar cildi iyileştirip yumuşatan folik asit ve omega 3 karışımı sayesinde cildi içten de canlandırmaya yardımcı olur.

Ananas içerdiği zengin manganez içeriği sayesinde cildin iyileşmesine yardımcı olur.

Cildinizi iyileştirmek ve onarmak için öğlen yemeği, öğleden sonra atıştırmalık olarak veya akşam yemeğinize ceviz ilave etmeyi deneyin. Bir amino asit olan L-arginin çatlak izlerini daha az fark edilir hale getirmeye yardımcı olacaktır.

Lahanada bulunan sülfür yaraların iyileşmesine destek olur ve çatlak izlerinin görüntüsünün azaltılmasına katkı sağlar. Kolajen üretimini arttıran C vitamini de faydalıdır.

Balkabağı çekirdekleri de içerdikleri çinko ve E vitamini sayesinde çok faydalıdır. Beslenmenizde bol miktarda çinko ilave etmek vücudunuzda daha fazla çatlak izi oluşma ihtimalini de azaltacaktır.

K vitamini içeren koyu yapraklı yeşil sebzeler de cildin iyileşmesine yardımcı olur.

Bu arada su içmeyi de ihmal etmeyin! Neme doymuş cilt daima kuru bir ciltten daha iyi görünür ve daha çabuk iyileşir.

Sabırlı Olun

Çatlak izlerinden doğal yollardan nasıl kurtulacağınızı öğrenirken bu mucizevi dönüşümün bir gecede olacağını hayal etmek kolaydır ve siz hızlı sonuçlar alan şanslı kişilerden biri olabilirsiniz. Ama yine de, birçok durumda, çatlak izlerinin kaybolması kademeli şekilde gerçekleşmektedir. Bu yüzden ilerlemenizi takip etmek için (yeni bir diyete veya egzersiz programına başlarken yapacağınız gibi) önceki ve sonraki durum fotoğrafları çekmenizi tavsiye ediyoruz. En iyi sonuçları elde etmek için istikrarlı olun, iyi beslenin ve cildinizin nemli kaldığından emin olun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.