KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 2 dak.

Argan yağının saça faydaları

Argan yağının saça faydaları

Argan yağı günümüzde özellikle saç bakımında fazlaca kullanılan ve saç bakımı denince akla gelen ilk bitkisel yağlardan birisidir. Argan yağı pek çok bakımından özellikle kadınların sıkça kullandığı bitkisel yağlardan birisidir. Argan yağının saça ve cilde faydaları oldukça fazladır ve oldukça bilinmektedir.

Yayın Tarihi: 10/06/16 14:48
okuma süresi: 2 dak.
Argan yağının saça faydaları
A- A A+
Argan yağı saçların uzamasını ve gürleşmesini sağlar. Zayıf ve mat görünümlü saçlara uygulanırsa mat saçların canlanmasını zayıf saçların da kuvvetlenip güçlenmesini sağlar. Argan yağının saçlardaki elektriklenmeye iyi geldiği ve kabarmayı önlediği bilinmektedir. Argan yağı genellikle kullanılan şampuanların içine eklendiği gibi doğrudan saça uygulanarak da kullanılabilir. Fakat direk olarak saça uygulandığı taktirde saçta bekletme zamanı oldukça önemlidir fazla bekletilirse saçta yağlanma ve kepeklenmeye sebep olabilir. Argan yağı saçların kuvvetlenip uzamasını da sağlar. Günümüzde bitkisel yağların saçları oldukça fazla uzattığı bilindiğinden özellikle saç bakımında oldukça önemlidir.

Saç bakımında önceden beri kullanılan bitkisel yağlar saç tellerinin kırılmasını engelleyerek sağlıklı saçların ve saç tellerinin olmasını sağlar. Argan yağı saç tellerinde ve saç köklerinde yağlanmaya neden olmadığı için yağlı saç tipine sahip olan kişilerde rahatça kullanabilirler. Yağlı saç tipine sahip olan kişiler argan yağı kullanımında direk saçlarına uygulamak yerine şampuanın içine bir kapak koyup çalkalanarak kullanmaları daha doğru olacaktır. Yağlı saçlardaki nem ve yağ dengesini sağlaması bakımından yağlı saç tipindeki kişilerde kullanımı önem taşımaktadır.

Argan yağının saça faydalarının yanında cilde faydalı olduğu da oldukça bilinmektedir. Bitkisel yağlar özellikle güneşli havalarda kullanıldığında hem saçın hem de cildin korunmasını oldukça fazla sağlayacaktır. Yaz aylarında daha fazla kullanılırsa saçı ve cildi güneş ışınlarından koruyarak daha sağlıklı olmasını sağlar. Cildin ve saçın nem dengesinin geri kazanılmasını sağlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.