KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 4 dak.

Yeni yıl gecesi tercih edilen renk 'kırmızı'

Yeni yıl gecesi tercih edilen renk 'kırmızı'

Ülkemizde ve yeni yılı kıtlayan birçok ülkede yılbaşı gecesi giyilen kırmızı külotun şans getirdiğine inanılır. Peki, bu inancın kaynağı ne? İşte kırmızı külotun şans getirme hikâyesi...

Yayın Tarihi: 27/12/16 13:24
okuma süresi: 4 dak.
Yeni yıl gecesi tercih edilen renk 'kırmızı'
A- A A+

Ülkemizde ve yeni yılı kıtlayan birçok ülkede yılbaşı gecesi giyilen kırmızı külotun şans getirdiğine inanılır. Peki, bu inancın kaynağı ne? İşte kırmızı külotun şans getirme hikâyesi...

Hikâyesi oldukça eski zamanlara dayanan kırmızı külotlar, 1956 yılında iflas eden Amerikalı iç çamaşırı satıcısı Henry George'un başının altından çıktı.
George, kadınların sutyen ve külotları takım olarak kırmızı renkte alırken, tek külot alanların sadece siyah ya da beyaz renkleri tercih ettiklerini fark etti. Çalışanlarıyla bir toplantı düzenleyen George, kırmızı külotları satmak için bir strateji geliştirdi.

Yılbaşından bir hafta önce üç yıldır satamadığı kırmızı külotları yakın çevresindeki kadınlara hediye ederek, bunun onlara şans getireceğini söyledi.

31 Aralık günü George'un deposunda kalan kırmızı iç çamaşırlarının hepsi tükenirken, kırmızı külotların şans getireceği kulaktan kulağa yayıldı ve gelenek haline geldi.

Kırmızı rengin ne kadar göz alıcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Aşkın ve şehvetin rengi olan kırmızı renkteki iç çamaşırı giyenlerin bir sene süreyle aşkta şanslı olacaklarına inanılıyor.
Bazı kişiler kırmızı iç çamaşır giymeyi piyango bileti ile eş değer tutuyor. Saat 00.00 olmadan birkaç dakika önce kırmızı külot giyilmesi ancak kırmızı külotun kesinlikle pantolon üzerine giyilmemesi, bunun uğursuzluk getirdiğine inanılıyor.

Kırmızı don giymek tamamen kişinin kendi inancına kalmış bir tercih. Bazı kişiler bunu gerçekten uğuruna inandığından, bazıları ise eğlence olsun diye yapıyor.

KIRMIZI RENGİN BÜYÜSÜ NEDİR

Yılbaşında kırmızının şans ve şehveti temsil etmesi nedeniyle tercih edilmesinin yanı sıra kırmızı renk; motivasyonun, teşvikin, aktivitenin ve ihtirasın sembolüdür. Yeni bir başlangıç, yeni bir yaşama sevinci ve yeni bir sevginin anahtarıdır. Enerjisi çok kuvvetli kırmızının bizlere aşıladığı en önemli duygu, sıcaklık, heyecan ve bir an önce harekete geçme istemidir. Devamlılık, fiziksel güç ve azim onun bütünlüğüdür. Dostluk ve hoş görü pozitif katkıcılığıdır. Fiziksel, aşk, cinsel istek onun komutunda güçlenir.

Kırmızı renk dışa dönük özelliklere sahip sıcak bir renkten, insanlara hayat ve enerji verdiği gibi, kalabalık, umursamazlık, inatçılık halleri, görüldüğü gibi, çabuk ve ince titreşimlere sahip olduğundan çoğu defada, kızgınlık ve saldırganlık sık rastlanan belirginlikleri arasında yer alır.

Tembelliğin hüküm sürdüğü yerlerde, hayat ve enerji veren kırmızı tıbbi açıdan, kanda kırmızı kan hücrelerinin oluşması için hemoglobin üretimini arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır, adrenalin miktarını yükseltir. Kan basıncının ve vücut ısısını artırır. Felçlilerin tedavisinde ağırlıklı olarak kırmızı rengin kullanılması da kırmızının bu potansiyelini açıkça ortaya koyar. Kırmızı rengin teşhis ve tedavide birçok hastalığın şifacısı olduğu da tam bir esastır.
KIRMIZI GİYİNMENİN HAYATA ETKİLERİ

Kırmızı; aşk ve şehvetin rengi. Kırmızıya düşkün olan kadınlar, şen ve hayat dolu olurlarmış. Çabuk kızıp öfkelenirler ve heyecana gelirlermiş. Hatta son derece azimli olurlarmış. Gelecek ile ilgili uzun planları da olmazmış. Hayata dair rüya ve hayal kurmaktan hiç hoşlanmazlarmış. Her şeyi bir güne sığdırarak yaşamak isterlermiş.

Kırmızıyı tercih eden erkekler ise hiçbir şeyden korkmaz ve cesur olurlarmış. Adeta tehlikeyi kucaklarlar ve felaketleri de gülerek karşılarlarmış. Çok zeki oldukları gibi, bir işi de bu zekâ sayesinde halledemedikleri takdirde fazla zaman harcamaz ve başka bir işe yönelirlermiş.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.