KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 3 dak.

Makyajınızı silmeden uyuduğunuzda neler olduğunu biliyor musunuz?

Makyajınızı silmeden uyuduğunuzda neler olduğunu biliyor musunuz?

Gece kendinizi eve nasıl attığınızı bilmiyorsunuz. Ayaklarınız zonkluyor ve şu an yapmak istediğiniz tek şey kendinizi yatağa smaç basmak. Ancak o da ne! Makyajınız hâlâ yüzünüzde duruyor. Ne olacak şimdi?

Yayın Tarihi: 17/04/17 17:13
okuma süresi: 3 dak.
Makyajınızı silmeden uyuduğunuzda neler olduğunu biliyor musunuz?
A- A A+
Gece kendinizi eve nasıl attığınızı bilmiyorsunuz.

Ayaklarınız zonkluyor ve şu an yapmak istediğiniz tek şey kendinizi yatağa smaç basmak. Ancak o da ne! Makyajınız hâlâ yüzünüzde duruyor. Ne olacak şimdi? "Aman zaten bütün gün yüzümdeydi, yarın da sabah kalkar kalkmaz ilk iş temizlerim" deyip uyuyacaksınız.

Siz uykuya dalarken o sağlıklı cildiniz de size yavaşça el sallayacak. Çünkü makyajınızı silmeden yattığınızda başınıza neler gelebileceği hakkında en ufak bir fikriniz yok

SİZ UYURKEN TEMİZLENİYOR O CİLT!

Uyku vücudun temizlik zamanıdır. Gün içerisinde ona yüklediğiniz ne kadar pis şey, çer çöp varsa kurtulmak için canla başla çalışır ve diğer yandan verdiğiniz hasarları tamir eder. Uykunun en önemli özelliği de cildi yenilemesidir. Ancak siz ne yaptınız? Makyajınızla uyudunuz. Şimdi o cilt nereyi temizlesin, nereyi yenilesin? Bu nedenle yüksek ihtimalle yağ bezeleriniz ve temizlenmesi gereken gözenekleriniz cildinize hapsolacak. Çünkü üzerinde kalın bir fondöten tabakası var.

Ayrıca tıkanmış gözenekleriniz siyah noktalara ve hatta iltihaplı sivilcelere bile dönüşebilir. Ve biliyorsunuz ki iltihaplı bir sivilce demek tüm cildinize yayılabilecek ciddi bir problem demek.

Tüm bu sorunları yaşamamak için yapmanız gereken tek şey yatmadan önce dünyanın tüm yükünü omuzlarınızdan az önce indirmiş olsanız bile bir temizleyiciyle makyajınızı silmek. Hatta sildikten sonra o kadar uğraşmışken bir de gece kreminizi sürün ki cildiniz güzel bir yenilensin.

HER GECE O YASTIKLA YATIYORSUNUZ

Makyajınızı silmeden yattığınız gece yüzünüzü o yastığa bol bol sürdünüz. Bir o yana bir bu yana makyaj atıklarınızı hem cildinize hem de yastığınıza iyice yedirdiniz. Tebrikler! Bundan sonraki gecelerde makyajınızı temizlemiş olsanız dahi o geceden yastığınızda kalan makyaj kalıntıları cildinize temas edecek ve size geceden geceye zarar verecek. Bu nedenle makyajınızı silmeniz yetmez, yastık kılıfınızı da sık sık değiştirmeli ve cildinize rahat bir nefes aldırmalısınız.

GÖZE GELMEYİN, GÖZLERİNİZİ TEMİZLEYİN!

Cildinizi temizlemeyi ihmal ettiniz, en az hasarla belki bir sivilce sahibi oldunuz. Ancak göz makyajınızı temizlemediğinizde başınıza çok daha kötüsü gelebilir. Göz makyajıyla uyumak göz korneanıza zarar verebilir ve aşınmalara neden olabilir. Bu durum ardından iltihabi hastalıkları getirir ve göz enfeksiyonlarına davetiye çıkarmış olursunuz.

Tüm bu riskleri göz önüne alarak yatmadan hemen önce kolayca kullanabileceğiniz pratik makyaj temizleyici mendilleri başucunuza koyabilir, uykuya dalmadan bu işlemi kolayca yapabilirsiniz. En azından bunu yapın, sağlığınızı riske atmayın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.