YAŞAM
okuma süresi: 4 dak.

Sabah daha güzel uyanmanın 10 yolu

Sabah daha güzel uyanmanın 10 yolu

Ünlülerin estetisyeni Renée Rouleau'dan sabahları daha güzel uyanmanız için öneriler...

Yayın Tarihi: 20/05/15 14:24
okuma süresi: 4 dak.
Sabah daha güzel uyanmanın 10 yolu
A- A A+

Yüzünüzü yıkayın ve cilt bakım rutininizi tamamlayın


Geceleri bedeniniz kendini tamir etmeye çalışır. Günün yorgunluğundan sonra cildinizi yenilemek için uğraşır. Yaşlanmaya karşı vücudunuz savaşırken yatağa girmeden önce, cildinizdeki yağı, bakterileri ve makyajı iyice temizlemeniz gerekir. Cildinizi yıkayın, peeling yapın, tonikleyin ve nemlendiriciden önce anti-aging etkisi olan bir serum uygulayın.

Temel içeriklere dikkat edin


Glikolik asit, retinol, peptid, kırmızı deniz yosunu ve dermaxyl kolajen üretimini artırır. Beyaz çay ekstresi, azulen ve papatya gibi rahatlatıcı içerikler iltihap karşıtı bir rahatlatma sağlar.

Stratejik şekillerde uyuyun


En iyi uyuma şekli sırtüstü yatmaktır. Bu şekilde yüzünüz yastığa değmez, bu şekilde kırışıklar oluşmaz. Aynı zamanda yastığınızın yüksek olması da yüzünüzde kan dolaşımını artırarak gözaltı torbalarının azalmasını sağlar.

Yastığınızla yüzünüzü ezmeyin


Yüzüstü yatmak yılda yaklaşık 2500 saat boyunca yüzünüzü ezmek anlamına gelir ve bu cildinize kırışık yerleştirmeye benzer. Ben yan yatıyorum, firm yastık kullanıyorum ve kafamı stratejik bir şekilde yerleştiriyorum, bu şekilde suratım asla yastığa değmiyor. Öbür türlü yaşla beraber gelen burun kenarını ağız kenarına bağlayan kıvrım kırışıklıkları azdırırım. Bunlar derin kırışıklıklar ve "marionette" ya da "parantez" çizgileri olarak da bilinirler. Ne zaman gülseniz ya da kahkaha atsanız dudağınızın köşelerinden belirirler.

İpek yastık kullanın


Bu, ekstra kayganlık sağlayarak saç kırılmasının ve kırışık oluşmasının önüne geçer.

Şişlikleri azaltın


Adım 1:
Bir kabı soğuk suyla doldurun ve 15 kalıp buz ekleyin.
Adım 2: Suya 1/3 bardak doğal hamamelis yağı ekleyin. Alkol içermemesine dikkat edin.
Adım 3: Yüzünüzü 10 defa suya batırın ve çıkarın (sadece yüzünüze serpmeyin). Soğukluk kılcal damar görünümünü azaltır ve dolaşıp sisteminizi uyarır. Hamamelis ise iltihap karşıtı ve şişlik azaltan etki gösterir.

Rutininizi mevsimlere uydurun


Sıcak havalarda daha hafif veya jel yapıda bir nemlendirici kullanmak tıkanmış gözenekleri azaltmaya yardımcı olur. Kışınsa cildi nemlendirmek en önemli şey. Gece kreminize birkaç damla yağ eklemeniz kış boyunca hem cildinize ekstra nem sağlar hem de ısıtıcıların yarattığı kurumaya karşı bir kalkan oluşturur.

Bir hava nemlendiricisine yatırım yapın


Hava kuruduğunda, nemlendiriciyi çalıştırmak cildinizin nem kaybetmesinin önüne geçer.

Huzurlu bir uyku için ortam hazırlayın


Yatak odanızı rahatlamak ve günlük stresten kurtulmak için bir vaha haline getirin. Telefon ve televizyon yatak odanızda olmamalı.

Yeterince uyuyun


Uykusuzluk cildinizin solgun ve yorgun görünmesine sebep olur; çünkü dolaşımınız bozulur. İyi bir gece uykusu çekmek çok önemli. Çünkü uyku eksikliği cildinizdeki akne, egzama, sedef hastalığı gibi sorunları ağırlaştırabilir. Sakın unutmayın: Yorulduğunuzda yorgun görünürsünüz.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.