YAŞAM
okuma süresi: 5 dak.

Romantizmi arttıran yiyecekler

Romantizmi arttıran yiyecekler

Sofraya katacağınız birkaç yiyecek hem sağlıklı beslenmenize katkı sağlayacak hemde romantik bir yemek için size büyük katkı sağlayacaktır.

Yayın Tarihi: 02/06/15 14:06
okuma süresi: 5 dak.
Romantizmi arttıran yiyecekler
A- A A+

Kırmızı bir içecek olarak nar suyu

Bereketin simgesi olan nar ağacını ilk diken kişinin Aşk tanrıçası Afrodit olduğu söylenir. Tanelerinin bolluğundan dolayı bereket ve doğurganlığın simgesi olarak gösterilmektedir. Nar suyu Sevgilinizle özel bir gün için en uygun içecek. Narın birinci etkinliği yoğun antioksidan içermesi ve böylece metabolizmamızı antikanserojen olarak temizlemesi; ikinci özelliği de potasyum açısından zengin olması sayesinde dolaşımı dengeleyip, ödemi azaltıp, kalbi korumasıdır. Ayrıca düzenli olarak nar suyu tüketildiğinde kadın ve erkeklerde testosteron seviyelerinin yükseldiği görülmüştür.

Muz

Potasyum deposu muz da tansiyon dengesi sağlayarak kalbimizi ve damarlarımızı koruyucu özelliktedir. Çikolata ile birleştiğinde mükemmel bir ikili olan muz yapacağınız meyve salatasının olmazsa olmazı.

Kuşkonmaz

Yunan aşk şiirlerinde ve Kamasutra'da bahsi geçen Kuşkonmaz fallik biçiminin yanı sıra kalsiyum, E vitamini ve potasyum açısından zengin olduğu için de afrodizyak olarak anılır, böbrek ve idrar yollarını temizler ve enerji verir. İçeriğinde bulunan aspartik asitin vücutta aşırı amonyak oluşumunu engelleyerek cinsel isteksizlik ve yorgunluğu önleyebildiği bilinir. Haşlanmış veya buharda pişirilmiş olarak tabağınıza görsellik katacaktır.

Badem

Çağlar boyunca doğurganlığın simgesi olan badem, Omega-3 yağ asidi açısından zengindir. Omega- 3 yağ asidi kalp koruyucu özelliktedir ve cildimizin kollojen dokusunda etkilidir. Badem, yapısında bulunan E vitamini ile de cildimizi yaşlanmaya karşı da korur. Bademde ayrıca bol miktarda kalsiyum vardır. Badem ezmesi veya çikolata kaplı bademler tatlı olarak iyi bir seçim olabilir.

Avokado

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve cilde genç bir görünüm veren E vitamini açısından zengindir. Görüntüsü ve lezzetiyle Avokado dilimler halinde limon veya balsamik sirke ve karabiberle sunulabilir.

Çikolata

Azteklerin "Tanrıların yiyeceği" olarak adlandırdığı çikolata beyinde ki sinir ileticileri harekete geçiren ve kafeine benzeyen kimyasallar içerir. Çikolatada bulunan enerji; karbonhidrat, protein ve yağ olarak Komplex yapıdadır. Kafein de içeren çikolata kontrollü tüketilirse hayatımıza renk ve hareket katar.İçeriğindeki maddeler beynimizin aşık olunca verdiği tepkilere benzer etkiler yaratır. Kafeinin ufak dozda olan doping etkisi sevgilinizle birlikte enerjik olmanıza yardım eder. Geceye renk ve mutluluk verir. Çikolata ayrıca magnezyum, potasyum ve fosfor mineralleri yönünden de zengin bir kaynaktır. Magnezyum sakinleştirir, stresi azaltır, insülin hormonunun çalışmasını destekleyerek kanda şeker dengesini sağlar. Potasyum, vücutta ki su ve mineral dengesini sağlar. Kalbi güçlendirir. Magnezyumun sakinleştiren ve enerji dengesini sağlayan etkisi, potasyumun dengeleyici özelliği ile bileşince; günün pozitif ve enerjik geçirilmesi sağlanabilir. Çikolatada ayrıca yoğun flavonoid bulunur. Flavonoidler, antikanserojen özellik göstererek vücudu korur ve metabolizmanın çalışmasına destek sağlayarak dolaşımı açar. En iyi çikolata bitter veya kremasız sütlü çikolatadır. Tabi fındık, fıstık veya bademli çikolataların besin değeri daha fazladır, vücudu daha güçlü kılar.

Taze nane yaprağı

Nanenin antiseptik özelliği vardır. Aynı zamanda midenizin sindirimi ve gastrit için de pozitif etki eder. Sevgililer Günü'nde salatanıza ve çorbanıza bol miktarda nane ilave edin.

Bal

Uzun yıllar hep şifa kaynağı olarak öne çıkan bal bu ününü almakta son derece haklı. Balın içinde şeker, mineral tuzlar, vitaminler, organik asitler, elzem yağ asitleri bulunur. İçeriğinde %7 – %20 arasında su bulunur. Balda yağ ve protein çok az olmasına karşın geniş spektrumlu yağ asitleri ve aminoasitler kendine münhasır tadını oluşturmakla birlikte besin değerini ve gücünü arttırır.

Patates

C vitamini içeren patatesin en önemli artısı potasyum kaynağı olmasıdır. Potasyum, kalp sağlığı ve hücreler için gerekli olan hücrelerde ki sıvı ve mineral dengesini sağlar. Ödem problemi olmaması ve bu özel günü enerjik geçirmemiz için 1 orta boy patatesi fırında veya haşlanmış olarak 1 dilim ekmek yerine yiyebileceğiniz gibi sebze çorbanızın içine de ilave edebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.