YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Hafızası iyi çocuklar daha iyi yalan söylüyor

Hafızası iyi çocuklar daha iyi yalan söylüyor

Çocuk psikologlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre, hafızası kuvvetli çocuklar daha iyi yalan söylüyor.

Yayın Tarihi: 23/06/15 12:41
okuma süresi: 2 dak.
Hafızası iyi çocuklar daha iyi yalan söylüyor
A- A A+

Experimental Child Psychology dergisinde yayınlanan araştırmada iyi yalan söyleyen çocukların yapılan hafıza testinde daha çok kelime hatırlayabildiği görüldü.

North Florida, Sheffield ve Stirling üniversitelerinden araştırmacıların yürüttüğü çalışmada altı ve yedi yaşında 114 çocuk dört farkıl İngiltere okulundan gelerek araştırmaya katıldı.

Çocuklarla beraber soru-cevap oyunu oynayan araştırmacılar, bu esnada gizli kamerayla çocukların davranışlarını kaydetti.

Bu şekilde sorunun yanıtına gizlice bakan çocukları ayırt edebildiler.

Araştırmanın ilerleyen safhalarında ise sorunun cevabına neden baktıklarına dair yalan söyleyen çocuklara odaklandılar ve bu çalışmada iyi yalan söyleyen çocukların kelime hafızalarının daha iyi olduğu görüldü.

Ancak aynı çocuklar görsel hafıza konusunda o kadar iyi değildi.

Araştırmacılar bunun yalan söylemekle olan ilişkisini şu şekilde açıklıyor: Yalan söylemek görsel hafızadan ziyade bir sürü sözel bilginin izini sürebilmeyi gerektiriyor.

Sheffield Üniversitesi'nden doktgor Elena Hoicke yetişkinlerin 10 dakika ve daha fazla süren sosyal iletişimlerininin ortalama beşte birlik bölümünde yalan söylediklerinin bilindiğini, bu nedenle hangi çocukların daha iyi yalan söylediğini bilmenin enteresan olduğunu ifade ediyor.

Hoicke bundan sonraki hedeflerinin çocukların yalan söylemeyi ilk nasıl öğrendiklerini araştıracaklarını belirtiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.