YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Sert müzik huzur veriyor!

Sert müzik huzur veriyor!

Avustralya, Brisbane'deki Queensland Üniversitesi'ndeki araştırma sonucunda agresif sözlere sahip ekstrem metal şarkılarının dinleyicilere huzur verdiği ve ruh hallerini iyi yönde etkilediği ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 23/06/15 14:39
okuma süresi: 2 dak.
Sert müzik huzur veriyor!
A- A A+

Frontiers In Human Neuroscience adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırma, yaşları 13-34 arası değişen Avustralya, İsveç, Endonezya, Güney Afrika, ABD ve Umman gibi ülkelerden 39 düzenli ekstrem metal dinleyicisinin üzerinde gerçekleştirildi. Araştırmada Megadeth, Danzig, Five Finger Death Punch, In This Moment, Soulfly, Meshuggah, Slipknot ve Rage Against The Machine gibi grupları 10'ar dakika dinleyen deneklerin ruh halleri izlendi. On dakika boyunca ruh hallerine göre kendi seçtikleri müzikleri dinleyen denekler 10 dakika boyunca da müziksiz bırakıldı. Metal dinleyen deneklerin sonraki 10 dakikada ruh hallerinde iyileşme gözlendi.

10 DAKİKADA KÖTÜ RUH HALİNDEN ESER KALMADI

Queensland Üniversitesi Araştırma Görevlisi Leah Sharman ve Psikoloji Doktoru Genevieve Dingle'ın yürüttüğü araştırmada deneklerden onlara stres veren işsizlik, maddiyat ve ilişkileriyle ilgili konuların düşünülmeleri istendi. Sonra istedikleri şarkıları seçmeleriyle deney başladı. Beyin dalgaları ve kalp ritmleri izlenen deneklerin ortaya çıkarttıkları sonuçların arasında en ilgi çekici olanları Araştırma Görevlisi Leah Sharman: "Sinirli deneklerin hangi şarkıları seçtikleri en ilgi çekici detaydı. Deneklere verilen şarkıların yarısı sinir ve agresyon temalıydı. Bazı denekler mutlu oldukları anda daha fazla mutlu olmak için mutlu ve keyif verici eğlenceli müzikleri seçti. Fakat mutsuz ruh halindeyken agresif sözlü sert metal şarkıları seçenlerde dinleme seansı bittikten sonra ilham almış ve daha rahat bir ruh haline rastlandı"diyerek anlatıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.