YAŞAM
okuma süresi: 3 dak.

Mutluluk hormonunu zirvede tutun!

Mutluluk hormonunu zirvede tutun!

İştahtan ruh haline kadar birçok şey üzerinde etkisi olan Serotonin hormonunu yükseltip mutlu mesut yaşamak için önerilerimize kulak verin.

Yayın Tarihi: 26/06/15 14:50
okuma süresi: 3 dak.
Mutluluk hormonunu zirvede tutun!
A- A A+

1. Mutlu olmaktan kaçma
Sabah güne gülümseyerek başlarsanız, bütün günü mutlu ve enerji dolu geçirebilirsiniz. Ancak mutsuz ve bitkin bir şekilde güne başlamışsanız, kendinizi toparlamanız zaman alır. Ben bundan zevk almam, mutlu olmam demeyin. Sizi mutlu eden aktivitelere zaman ayırarak ara sıra o sihirli sözcüğü tekrarlayın; Gülümse.

2. Kafeini azalt
Günlük hayatta sıkça tükettiğimiz kafein, aslında serotonin düzeyini azaltan maddelerin başında geliyor. Alkol ve sodalı içecekler de benzer etkiye sahip. Kahveyi her ne kadar keyif amaçlı içsek de seratonin hormonu üzerinde tam tersi bir etki yaratıyor. Kahve yerine bitki çayı içmeyi deneyin, daha rahatladığınızı hissedeceksiniz. Kahve içmeyi bırakın demiyoruz, ama tiryakiyseniz azaltmanızda fayda var.

3. Karanlıkta kalma
Işık olmayan bir ortamda bulunmak serotonin seviyesini olumsuz etkiliyor. Camın kenarında bir köşeye çekilip gün ışığının huzur verici etkisiyle serotonin seviyenizi yükseltebilirsiniz. Güneş alan bir yerde çalışmak, ara sıra dışarı çıkıp hava almak mutluluk hissinizi arttıracaktır.

4.Yeterince uyu
Uykunuzu iyi alabilmek için günde en az 8 saat uyumanız şart. İyi uyku, yüksek miktarda serotonin demek. Çok geç yatmamaya ve soluksuz uyumaya çalışın. Ne kadar karanlık ve sessiz bir odada uyursanız o kadar iyi.

5.Tembellik yapma
Basit egzersizlerle mutluluğa bir adım yakın olabilirsiniz. Nasıl mı? Bu tip küçük hareketler serotonini dengeler. Yarım saat yürüyün, çocuklarla oynayın, asonsör yerine birkaç kat merdiven inip çıkın. Arabanızı biraz daha uzağa park edip temiz havada yürümenin keyfini çıkarın.

6.Yemeğe yönel
Gün içinde ara öğün yemeye özen gösterin. Küçük atıştırmalıklarla hem mideniz boş kalmaz, hem de mutluluk hissiniz artar.Yüksek protein diyeti uyguluyorsanız karbonhidrat krizine girme olasılığınız yüksek. Böyle zamanlarda sebze, protein ve meyve içerikli dengeli bir diyet ile açlığınızı giderebilirsiniz. Hangisini yediğinizde kendinizi iyi hissediyorsanız onu bol bol tüketmeye çalışın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.