YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Yüz mimiklerini gizlemek için maskeli çalışıyorlar

Yüz mimiklerini gizlemek için maskeli çalışıyorlar

Çin'in Hubei eyaletindeki bir şirket salı günleri çalışanlarının maske takmasına izin veriyor. Çin basınında yer alan habere göre uygulamanın amacı çalışanların ofis ortamında sürekli iş arkadaşlarına gülümsemek zorunda kalması nedeniyle üzerlerinde oluşan stresi azaltmak ve kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak.

Yayın Tarihi: 15/07/15 16:21
okuma süresi: 1 dak.
Yüz mimiklerini gizlemek için maskeli çalışıyorlar
A- A A+
Çin'in Hebei bölgesinde, Handan kentinde bulunan ve hizmet sektöründe çalışan bir firma çalışanlarına bir gün gülümsemek zorunda olmama lüksü getiriyor.

Maske sayesinde patronuna gülümsemek zorunda kalmayan çalışanlar daha rahat bir çalışma ortamına sahip oluyorlar.

Kimlik algısını ortadan kaldırmak için tüm çalışanlar aynı maskeyi takıyor. Üstelik maske de durumu anlatabilmek için Japonya'da Spritited Away isimli bir animeden alınmış olan "No-Face" (yüzü olmayan) adlı bir karakterden seçilmiş.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.