YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Çocuklara gerçek kadın hikayeleri: "Anti-prenses"

Çocuklara gerçek kadın hikayeleri: "Anti-prenses"

Arjantin'de faaliyet gösteren Sudestada y Chirimbote isimli yayınevi 21. yüzyılın çocuklarına büyük ve soğuk kalelerde yaşayan bir avuç prensesin değil, başarılarıyla adlarından söz ettiren gerçek kadınların hikayelerini anlatacak.

Yayın Tarihi: 02/09/15 14:50
okuma süresi: 1 dak.
Çocuklara gerçek kadın hikayeleri: "Anti-prenses"
A- A A+

Okurlarına "Tanıdığımız birkaç prenses var. Peki büyük ve soğuk kalelerde yaşayan bu prensesler, bizim gerçekliğimize ne kadar yakın?" sorusunu yönelten yayınevi, "Anti-prenses" adlı bir kitap serisi yayınlayacak. Serinin ilk kitabı ise Meksikalı ressam Frida Kahlo ile ilgili. Bir diğer kadın kahraman da Peru'nun İspanya'ya karşı bağımsızlık savaşında yer alan Juana Azurduy.

Heykeltraş Lola Mora, bir özgürlük savaşçısı Micaela Bastidas, şair Alfonsina Storni ve Alejandra Pizarnik ise serinin yeni kitaplarına konu olacak diğer isimler.

Serinin önsözü de şöyle: "Kadınların hikayelerini anlatıyoruz. Neden? Çünkü bir sürü önemli adamın hikayelerini biliyoruz, ama onlarınkini değil. Birkaç prenses tanıyoruz, bizim gerçekliğimizden uzak, soğuk ve büyük kalelerde yaşıyorlar. Bizim etrafımızda, Latin Amerika'da, zamanın kalıplarını kıran kadınlar var."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.