YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Moskovalılar Ruslardan sonra en çok Türklere aşık oluyor

Moskovalılar Ruslardan sonra en çok Türklere aşık oluyor

Moskova Evlendirme ve Nüfus Dairesi verilerine göre, 2015 yılında kentte kıyılan nikahların yüzde 16'sı yabancı vatandaşlarla gerçekleştirildi. Moskovalıların evlendiği yabancıların başını Türkler ve Ukraynalılar çekti.

Yayın Tarihi: 19/11/15 14:10
okuma süresi: 1 dak.
Moskovalılar Ruslardan sonra en çok Türklere aşık oluyor
A- A A+

Interfax ajansının haberine göre, yılın ilk on ayında Rusya'nın başkenti Moskova'da tam 85 bin 689 çift evlendi. Bu rakamın geçen yıla kıyasla bin 755 daha az olduğu kaydedilirken, kurulan ailelerin yüzde 16'sında ise yabancı vatandaşların yer aldığı belirtildi.

Moskova Evlendirme ve Nüfus Dairesi verilerine göre, Moskova'da evlenen yabancı vatandaşlarının çoğunluğunu Türkler oluşturuyor. Türklere, liderlikte Ukraynalılar eşlik ediyor. Bunu Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri ile Alman, Afgan ve İngiliz vatandaşları takip ediyor.

TÜRK BEBEKLER ÇOĞUNLUKTA

Bu arada Moskova'da yılın ilk 10 ayında 119 bin 242 bebek doğdu. Bebeklerin yüzde 11'inin ebeveynlerinden en az birinin farklı bir milletten olduğu belirtilirken, bunlar arasında Türklerin çoğunlukta olduğu kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.