YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Evcil hayvanlarla birlikte yatanların uykuları daha kaliteli!

Evcil hayvanlarla birlikte yatanların uykuları daha kaliteli!

ABD'de yapılan araştırmada evcil hayvanlarla birlikte yatanların uykularının daha kaliteli olduğu belirlendi. Aynı araştırma, günde 7 saatten az uyumanın obezite riskini arttırdığını da ortaya koydu. Zira az uyku, insanı daha çok yemeye yöneltiyor.

Yayın Tarihi: 17/12/15 08:32
okuma süresi: 1 dak.
Evcil hayvanlarla birlikte yatanların uykuları daha kaliteli!
A- A A+
Alabama eyaletinde 28 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada günde 7 saatten az uyuyan kişilerin, normale göre daha çok yemek yedikleri belirlendi.

Az uyku uyuyan kişilerin daha düzensiz beslendikleri ve aldıkları kalori miktarının arttığı belirtiliyor. Bu yüzden uzmanlar gün içinde en az 7 saattin uykuya ayrılması tavsiyesinde bulunuyor.

EVCİL HAYVANLA UYUMAK DAHA DİNLENDİRİCİ

İyi bir uykunun sırrıysa evcil hayvanlarda yatıyor. Amerika'nın Arizona eyaletinde yapılan bir araştırmada kedi ve köpekleriyle birlikte uyuyanların daha iyi dinlendikleri tespit edildi.

Çalışma bir uyku kliniğinde 150 kişi üzerinde yapıldı. Evcil hayvanlarıyla birlikte uyuyanların kendini daha rahat hissettikleri ve bu nedenle daha kaliteli bir uyku uyudukları belirlendi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.