YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

RSPCA uyardı: "Kostüm giydirmek, köpeğin psikolojisini olumsuz etkiler"

RSPCA uyardı: "Kostüm giydirmek, köpeğin psikolojisini olumsuz etkiler"

Özellikle Cadılar Bayramı ve Noel'de sosyal medyada karşımıza çıkan kostüm giydirilmiş köpek fotoğrafları sayısında ciddi artış yaşanıyor. Bu fotoğrafların çoğumuzu gülümsettiği bir gerçek. Ancak kostüm içindeki köpekler bunu komik bulmuyor...

Yayın Tarihi: 18/12/15 08:59
okuma süresi: 2 dak.
RSPCA uyardı: "Kostüm giydirmek, köpeğin psikolojisini olumsuz etkiler"
A- A A+
İngiltere'de faaliyet gösteren Kraliyet Hayvanları Koruma Derneği (RSPCA), evcil köpeklere kostüm giydirmenin köpeğin psikolojisini olumsuz etkileyebileceği belirterek, köpek sahiplerini uyardı.

RSPCA'dan Dr Samantha Gaines "Eğlencenizi bozmak istemeyiz ama bazı köpekler için kostüm giymek korkutucu ya da rahatsız edici olabilir. Özellikle kostümün sarkan ya da uçuşan parçaları varsa" diyor.

Köpekler hislerini kulakları, gözleri, kuyrukları ya da duruş şekilleri ile anlattığı için özellikle büyük kostümler, köpeklerin çevresiyle iletişimini engelliyor.

Gaines "Vücutlarını örterek onların iletişim kanallarını kapamış oluyoruz. Bu onları endişelendirip strese sokabilir. Özellikle Cadılar Bayramı ve Noel döneminde, kostüm giyidirilmiş köpeklerin fotoğraflarda üzgün görünmesinin nedeni bu olabilir" diyor.

Peki köpeklere üşümemesi için giydirilen yelekler de köpek üzerinde olumsuz etki yapıyor mu?

Dr Gaines köpeğin kuyruğu, kafası ve kulakları açıkta olduğu ve rahatça hareket edebildiği sürece yelek giydirmenin kaul edilebilir olduğunu söylüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.