YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Her gün sevişmenin bilmediğiniz faydaları var!

Her gün sevişmenin bilmediğiniz faydaları var!

Sevişmek sizin için ne ifade ediyor? Düşündüğünüzden çok daha fazla faydası var! İnsanlar üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre sevişmenin muhteşem faydalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Yayın Tarihi: 23/12/15 15:03
okuma süresi: 2 dak.
Her gün sevişmenin bilmediğiniz faydaları var!
A- A A+

Stresten kurtulmaya yardım eder

"Biological Psychology" dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, sevişmek kandaki stres düzeyini azaltıyor, insanların kendini daha rahatlamış hissetmesini sağlıyor.

Hastalıklardan koruyor

Keyifli bir cinsel hayat, bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklardan koruyor. Wilkes Üniversitesi'nde yapılan bilimsel testler, düzenli sevişen bireylerin daha sağlıklı bir sistemi olduğu görülmüştür.

Kilo vermeye yardım ediyor

Seks uzmanı Patti Britton, en iyi egzersizlerden birinin sevişme olduğunu dile getiriyor, özellikle aktifseniz! 30 dakikalık ve seks, ortalama 100 kalori yaktırıyor. Harika, değil mi? Sevişmek, metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeye yardım ediyor.

Özgüveni yükseltiyor

Orgazmla sonuçlanan, her anından keyif alınan sevişmeler sonrasında bireyin özgüveni yükseliyor, hayata karşı sevgisi, yaşama isteği artıyor. Bu özellikleriyle seks, Teksas Üniversitesi'ne göre depresyondan çıkmak için de mükemmel bir yöntem olarak kabul ediyor.

Kadınların bağlanmasını sağlar

Seks sırasında oksitosin hormonunun salgılanması artar. Bu hormon aşk hormonu olarak bilinir ve bağ ve güven kurmamıza yardımcı olur. Pittsburgh Üniversitesi ve North Carolina Üniversitesi'nden tarafından yapılan açıklamaya göre menapoz öncesi dönemde olan 59 kadının eşleri ile ilişki öncesi ve sonrası durumları incelenmiş. Buna göre, vücut ne kadar oksitosin salgılarsa, kadınlar eşlerine o kadar bağlanıyorlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.