YAŞAM
okuma süresi: 1 dak.

Seks oyuncakları siber saldırıya uğrayabilir!

Seks oyuncakları siber saldırıya uğrayabilir!

Siber saldırılar sadece bilgisayar ve telefonla sınırlı olmadığı, internete bağlanan sağlık ekipmanlarından seks oyuncaklarına kadar her şeyin saldırıya uğrayabileceği ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 18/03/16 10:29
okuma süresi: 1 dak.
Seks oyuncakları siber saldırıya uğrayabilir!
A- A A+
Sputnik'in haberine göre siber saldırıların sadece bilgisayar ve telefonlarla sınır olmadığını belirten yazılım şirketi Trend Micro, internete bağlanan cihazların sayısı arttıkça sağlık ekipmanlarından endüstriyel makinelere, hatta seks oyuncaklarına kadar her şeyin saldırıya açık olduğunu belirtti.

Yaptığı basın açıklamasında, masanın üzerine parlak pembe renkli bir vibratör koyan Trend Micro sözcüsü Udo Schneider, bilgisayarından girdiği birkaç satır kodla cihazı farklı hareketlerde çalıştırmayı başardı.

Bir vibratörü hack'lemenin 'komik' olduğunu söyleyen Trend Micro'nın Teknoloji Ofisi Direktörü Raimund Genes, "Ancak bir arka kapıya denk gelirsem, üreticiye şantaj yapabilirim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.