YAŞAM
okuma süresi: 4 dak.

Hayatınızı değiştirebilecek 6 soru

Hayatınızı değiştirebilecek 6 soru

Birkaç yıl önce kaybolmuştum. Yılmış, korkmuş, kararsız ve tuzağa düşmüş hissediyordum. Asla ilerleyemeyeceğim bir işte sıkışıp kalmıştım. Başkalarının beklentileri içinde boğuluyordum. Hayatımı değiştirmek istiyordum ama nereden başlayacağım hakkında hiçbir fikrim yoktu. Herkesin önerisi aynıydı. Sağlam bir iş bul ve yavaş yavaş yüksel. Ama bu hayat benim için işkenceydi.

Yayın Tarihi: 19/04/16 16:03
okuma süresi: 4 dak.
Hayatınızı değiştirebilecek 6 soru
A- A A+
Bir gün, şimdiye kadar çok kez duyduğum bir lafı gerçekten anladım. 'Kim olduğunu keşfet ve seni özel yapan her şeyi dünyayla paylaş. Böylece sıra dışı bir hayat yaşayabilirsin. Bu satırları yazan yaşam koçu James Mc Whinney, hayatta ne yapmak istediğinizi bulmanıza yardımcı olacak 6 önemli soru soruyor.

Hayatımın amacı ne?

Çoğumuz hayatımızın bir döneminde acaba benim için gerçekten doğru işi yapıyor muyum diye kendimize sorarız. Bazılarımız için cevap kolaydır. Hayatımızın amacı bellidir ve bu amaç için severek çalışır, bir şeyler üretiriz.

Ama çoğumuz ne yapmak istemediğimiz konusunda çok net olsak da, ne yapmak istediğimizi bulmakta zorlanırız. Bu yazıdaki 6 soru tutkularınızdan ve yeteneklerinizin birleşiminden yola çıkarak ne yapmak istediğinizi bulmanıza yardımcı olmak için...

1- Hayatta en çok neyi seviyorsunuz?

Dünya ve insanlarla ilgili sevdiğiniz her şeyi listeleyin. Sizi heyecanlandıran ve yaşadığınızı hissettiren aktiviteleri listeleyin. Bu her şey olabilir: doğa, müzik, spor, yemek pişirme, başkalarına bir şeyler öğretme, öğrenme, film izleme- her şey. Bu tür şeylere duyduğunuz sevginin altında derin tutkularınız yatıyor. Tutkularınızı fark etmek en önemli adım.

2- Hayatta şimdiye kadarki en büyük başarılarınız ne?

Gurur duyduğunuz ve başarılı olduğunuzu hissettiğiniz tüm anları listeleyin. Bunları başarmak için, güçlü olduğunuz bazı yönleri kullanmanız gerekmiş olmalı. Sizi başarıya ulaştıran güçlü taraflarınızı fark edin. Başarılı olduğunuz tüm aktiviteleri ve hobileri de listeleyin. Bunların altında da en büyük güçleriniz yatıyor.

3- Hayatımın hiçbir limiti olmasaydı ve ne istersem yapabilecek olsaydım, neye sahip olmak isterdim ve ne yapardım?

İdeal yaşam tarzınızı anlatın. Gün boyunca neler yapacağınızı listeleyin. Nasıl biri olacağınızı, ne kadar para kazanacağınızı ve nerede yaşayacağınızı yazın.

Bu soru hiçbir limit olmasaydı kim olmak istediğinizi fark etmenizi sağlayacak. Bu soruya verdiğiniz cevap doğrultusunda hareket ederek yaratmak istediğinizi hayata doğru ilerleyebilirsiniz.

4- Eğer kimse sizi yargılamayacak olsaydı, nasıl biri olurdunuz?

Korkmasaydınız neler yapacağınızı listeleyin, en çılgın hayallerinizi yazın. Bu, en çok değer verdiğiniz şeyleri görmenizi sağlayacak.

5- Bir milyar Dolarınız olsaydı ne yapardınız?

Dünyadaki tüm para sizde olsa ne yapmaktan hoşlanacağınızı listeleyin. Büyük ihtimalle dünyayı gezer, bir iki ev alır, ve ailenize para verirdiniz. Peki bundan sonra ne yapardınız?

Bu soru limitler olmadan düşünmenizi sağlar. Limitleri kaldırdığımızda, gerçekten ne yapmak istediğimizi fark edebiliriz.

6- Dünyada en çok kimi takdir ediyorsunuz?

Bu kişilerde size ilham veren ve takdir ettiğiniz özellikleri listeleyin. Bu dünyada size gerçekten neyin ilham verdiğini düşünün. Diğer insanlarda takdir ettiğimiz özellikler bizde de olan özelliklerdir. Birini takdir ediyorsak, o kişinin özellikleri bize benzediği için takdir ederiz.

Bu soruları cevaplamak hayatınızı değiştirebilir. Belki de kariyerinizi bırakıp tıp okumaya karar vereceksiniz. Belki en sevdiğiniz mahallede bir kafe açacaksınız. Belki de yaşadığınız şehri terk edip bir sahil kasabasına taşınacaksınız. Belki bu kadar büyük bir değişikliğe gerek kalmayacak, bir hobinizi geliştirip onunla çok daha mutlu olacaksınız.

Nasıl olursa olsun, günlük hayatınıza tutkularınızı, güçlerinizi, değerlerinizi ve isteklerinizi kattıkça, hayatınız daha anlamlı ve daha tatmin edici hale gelebilir. Bunun ilk adımı da kendinizi daha iyi tanımak ve anlamaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.