YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Güne güzel başlamak için 6 yol

Güne güzel başlamak için 6 yol

Uyanır uyanmaz telefonuna bakan, telefonuna bakarken mutfağa gidip kahve veya çay hazırlayan insanlardan mısınız? Bu rutinlerinizi değiştirmek sizin elinizde. İşte güne daha mutlu başlayıp, tamamını daha verimli geçirmenize yardım edecek 6 şey!

Yayın Tarihi: 14/05/16 15:28
okuma süresi: 2 dak.
Güne güzel başlamak için 6 yol
A- A A+

Çoğu ofiste, çalışır halde geçen günün ilk saatleri aslında oldukça önemli. Uyandığınızda ilk yaptığınız saate bakıp, servise ya da otobüse yetişmeye çalışmaksa, bu telaş hali tüm gününüzü etkileyebilir. Bu tür rutinlerin, günün geri kalanını etkilememesi için yapabileceğiniz birçok şey var. Rutinlerinizi değiştirerek, daha önce denemediğiniz bir şeyler yaparak güne daha mutlu başlamak mümkün.

1- Uyandığınızda 15 dakika ekrana bakmayın



Uyanır uyanmaz e-maillerinizi kontrol etmek, sosyal medyada gündemi yakalamak veya hemen televizyonu açmak.. Hiçbir ekrana bakmayın. Uyandığınızda sadece 15 sadece kendinize ayırın.

2- Yataktan doğru şekilde kalkın

Yataktan istediğiniz şekilde kalkabilirsiniz fakat kalkış pozisyonunuzun doğru olduğundan emin olun. Yataktan doğru şekilde kalkmanın tek yolu var; önce sağınıza doğru dönün, bu kalbe giden kan basıncını azaltacaktır. Ardından oturur pozisyona geçin ve yavaşça ayağa kalkın.



Birçok filmde de görüsünüz, karakterler uyanır ve uyandıktan sonra hemen vücudunu gerer. Uyandığınızda gerinmeyi ihmal etmeyin ancak bunu yataktan kalktıktan sonra yapın. Uyandıktan sonra gerinmenin faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmıştır; saatlerce hareket etmemiş kaslarınızı açar ve kan dolaşımınızı hızlandırarak uyanmanıza yardımcı olur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.