YAŞAM
okuma süresi: 5 dak.

Kurabiye Tariflerinin Tatlı Püf Noktaları

Kurabiye Tariflerinin Tatlı Püf Noktaları

Kurabiye hem yapanlar hem de yiyenler için tadına ve seyrine doyum olmaz bir lezzet şölenidir. Kurabiye tarifleri konusunda öncelik; kurabiyeyi doğru ölçümler kullanarak yapmak ve uygun pişirme teknikleriyle yanmadan pişirmektir.

Yayın Tarihi: 14/11/16 12:12
okuma süresi: 5 dak.
Kurabiye Tariflerinin Tatlı Püf Noktaları
A- A A+
Kurabiye hem yapanlar hem de yiyenler için tadına ve seyrine doyum olmaz bir lezzet şölenidir. Kurabiye tarifleri konusunda öncelik; kurabiyeyi doğru ölçümler kullanarak yapmak ve uygun pişirme teknikleriyle yanmadan pişirmektir.

Peki, rengârenk şeker hamurları ile dayanılmaz hâle getirilen bir kurabiye nasıl yapılır? Öncelikle lezzetli ve güzel bir kurabiye pişirmek için birtakım gereklilikleri yerine getirmek şarttır. Bunların başında da kurabiyede kullanılacak olan tüm malzemelerin oda sıcaklığı koşullarında bekletilmesi gelmektedir. Yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmek istiyorsak kurabiyemizde kullanacağımız margarin ya da tereyağını mutlaka eritip soğuttuktan sonra kullanmalıyız. Resimli kurabiye tarifleri incelendiğinde tereyağı veya margarinin kullanılmadan önce oda sıcaklığında eritildiğini görürüz.

Tüm tatlılarda olduğu gibi kurabiyede de en temel noktalardan biri kullanılacak olan unun kaliteli ve önceden elenmiş olmasıdır. Elenmiş bir un, kurabiye hamurunun kolay şekil almasını ve çabuk kabarmasını sağlayacaktır. Kurabiye için kullanacağınız kabartma tozunu elenmiş olan una ekleyerek diğer malzemeler ile karıştırırsanız topaklanmanın önüne geçmiş olursunuz. Kurabiye tarifinizde süt yerine yoğurt kullanmanız öneriliyorsa bu yoğurt mutlaka tatlı bir yoğurt olmalıdır. Yoğurdunuzun ekşimemiş olmasına özenle dikkat etmelisiniz. Pasta tarifinde olduğu gibi kurabiye tarifi için de unutulmaması gereken püf nokta yumurta ve şekerin çırpılmasıdır.

Yumurtanın aklarını ve sarısını ayırarak çırpmalı sonrasında şekeri eklemelisiniz. Böylece kurabiyenizin yumuşacık olmasını ve yumurta kokmamasını sağlarsınız. En fazla iki dakika kadar yapılan yumurta-şeker karışımını çırpma işlemi kurabiyelerin pişerken dağılmasının da önüne geçer. Yemek tarifleri arasında kurabiyeler belki de çocuklarımızı en çok eğlendirenlerdendir. Bir kurabiyenin neyli olacağından çok nasıl olacağı ve nasıl yapılacağı önemlidir. Malzemeler doğru ölçümler kullanılarak bir araya getirildiğinde tadına doyum olmaz bir lezzet şöleni yaratır. Kurabiyenin tüm malzemeleri önceden oda sıcaklığında bekletilmiş ise ağızda dağılan çıtır çıtır kurabiyeler yapmanız içten bile değildir.

Mis kokulu bir kurabiye elde ederek kokusu tüm evi sarsın istiyorsanız kullanmanız gereken yağ tereyağı olmalıdır. Soğuk tereyağı küpler hâlinde dilimleyerek hamurun içine katmanız yoğurma işleminizi kolaylaştıracaktır. Şeker ve yumurtayı homojen bir hâle getirene kadar çırpmalısınız sonrasında unu eklemelisiniz. Tatlı tariflerinin en hassas noktalarından biri şekerdir ve kurabiyeniz bol miktarda şeker istiyorsa eğer şekerleri yumurta ile birlikte ağıza gelmeyecek şekilde eritmek şarttır. Arzunuza göre çırpma işlemini elle, robotla ya da hamur için tasarlanmış bir mikserle yapabilirsiniz.

Mutlaka tarifte yer alan ölçümlere sadık kalmalısınız. Kurabiyenize el yordamı ya da kurabiye kalıpları ile uygun şekiller vererek fırında pişirme kâğıdıyla önerilen sıcaklıkta pişirmelisiniz. Bu durum kurabiyelerinizin pişirme esnasında ya da sonrasında dağılmasını engelleyecektir. Eğer kurabiyelerinizin pişirme sırasında küçülüp dağılmasını istemiyorsanız bunları hamur hâlinde iken ya da şekil verdikten sonra buzdolabında soğumaya bırakmalısınız.

Hamur demek bir kurabiye için her şey demektir. Dinlenen bir hamuru eliniz ile çok yoğurmaktan özenle kaçınmalısınız. Dinlendikten sonra tekrar yoğurulan bir hamur elinizin ısısıyla yumuşar ve tepside yayvan bir hâl alır. Kurabiyelere rahatça şekil vermek istiyorsanız elinizi soğuk bir suyun içine batırarak yuvarlayabilirsiniz. Kurabiyenize yağı mutlaka tarifte yazan ölçü ile koymalısınız. Çünkü fazla yağ kurabiyelerinizin kendisini salarak dağılmasına neden olur. Şimdi iş başına; püf noktaları uygulayın, lezzetli kurabiyeler ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartın.

En Tatlı Kurabiye Tarifleri Bu Adreste: http://www.keyifliyemektarifleri.com/kurabiye-tarifleri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.