İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ İletişim Fakültesi öğretim elemanları sergilerini kampüs dışına taşıdı

YDÜ İletişim Fakültesi öğretim elemanları sergilerini kampüs dışına taşıdı

Yakın Doğu Üniversitesi, İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi EMAA (Akdeniz Avrupa Sanat Derneği, eski LTB binası Başkent Sanat Merkezi'nde açıldı.

Yayın Tarihi: 04/04/13 12:52
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ İletişim Fakültesi öğretim elemanları sergilerini kampüs dışına taşıdı
A- A A+

Sergide; Doç.Dr. Armağan Gökçearslan, Yrd.Doç.Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu, Yrd.Doç.Dr. Özden Pektaş Turgut, Öğrt.Gör. Eser Keçeci, Öğrt.Gör. Mine Okur, Öğrt.Gör. Gamze Anıl Baykan ve Öğrt.Gör.Gazi Yüksel'in üçer adet özgün çalışmaları yer alırken; çalışmaları yağlıboya, dijital illüstrasyon, fotografik ve üç boyutlu yerleştirme teknikleriyle oluşturulan serginin açılış konuşmasını YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş yaptı.

Prof.Dr. Şenol Bektaş; "Bu her sene geleneksel yapılan bir sergi. Akabinde de öğrencilerimizin dönem sonu sergisi gerçekleştirilecek. Öğretmenlerimizde en az öğrencilerimiz kadar çalışmakta ve öğrencilerimize de örnek olmaktalar. Yaptıkları işlerle öğrencilerimizin ufuklarını açmaktadırlar. Sanatsal faaliyetler açısından gerçekten üniversite olarak bizler de çok şanslıyız çünkü çok uzman, kalifiye ve ne yaptığını bilen hocalarımız var. Bu hocalarımızın eserleri de dünyanın her köşesinde açılabilecek bir düzeyde. Hocalarımız kendilerini yeniliyorlar. Daha önce gördüğüm eserler bugün daha da gelişmiş, daha da değişik tarzlara bürünmüş. Birbirinden farklı tarzlardaki bu eserlerin sahibi hocalarımızı can-ı gönülden kutluyorum. İnanıyorum ki sanat, ömürboyu devam eden bir uğraş. Sanatsız bir hayat zaten olmaz" dedi.

Bektaş; YDÜ Televizyonuna yaptığı açıklamada ise; "bu sergide bulunmak benim için büyük bir mutluluk ifade ediyor. Görsel İletişim ve Tasarım Bölümümüzün değerli Öğretim Elemanlarının sergisi 7 hocanın 7 değişik eseriyle bugün buradalar. İlk kez kampüs dışında gerçekleştirilen sergimiz bugün burada çok değerli bir mekanda bulunuyor. Burası 1958'de Lefkoşa Türk Belediyesinin kurulduğu bir mekan. Serginin üniversite dışına taşması da çok anlamlı olmuştur" şeklinde düşüncelerini belirtti.

Çalışmaları sergilenen hocalar, sergiye katılmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirirken, çalışmalarının içeriklerinden söz ettiler.

Görsel İletişim Tasarım Bölümü, ilerleyen günlerde de yeni çalışmalar yapacaklarını ve çeşitli çalıştaylar gerçekleştireceklerini duyururken; bu sergiyi, dönem sonunda öğrencilerin yapacağı serginin takip edeceği açıklandı.

9 Nisan Salı gününe kadar EMAA'da 17:00-20:00 saatleri arasında izlenebilecek olan sergi, önümüzdeki haftalarda İletişim Fakültesi binasında da açılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.