İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Güzellik yarışmasında çocuk yarışmacı skandalı!

Güzellik yarışmasında çocuk yarışmacı skandalı!

Organizasyonunu H&V Ajans Sahibi Hayriye Vurdu'nun yaptığı Top Model Of Cyprus Yarışması'nda büyük skandal. Yarışmaya 15 ve 16 yaşındaki iki çocuğun da katıldığı, adaylar arasında yer alan çocuklardan birinin yarışmada üçüncü gelen ve 17 yaşında olarak lanse edilen E.Ü. olduğu ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 20/07/13 22:00
okuma süresi: 5 dak.
Güzellik yarışmasında çocuk yarışmacı skandalı!
A- A A+

Kıbrıs Postası – Meryem Ekinci

Kıbrıs Postası'nın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, reşit olmayan ve yasal olarak çocuk sayılan iki genç kız, Top Model Of Cyprus yarışmasında adaylar arasında yer aldı.

1997 ve 1998 doğumlu oldukları belirtilen 15 ve 16 yaşındaki çocuklardan biri, yarışmada üçüncülüğü elde eden E.Ü.

E.Ü'nün 12 Eylül 1997 İstanbul doğumlu olduğu öğrenildi.

VURDU: "BİZİM KORKUMUZ YOK"

Organizasyonu yapan H&V Ajans Sahibi Hayriye Vurdu ise Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, yarışmacılar arasında 17 yaşından küçük bir adayın bulunmadığını söyledi.

"Kim karalamaya çalışıyor anlamadım. Çocukların kimlikleri var. 17 yaşından sonra lise biter. Liseyi bitirdikten sonra bütün genç kızlar katılabilir" şeklinde konuştu.

Yarışmada toplam 20 kişinin yarıştığını ve yaş aralığının 17-25 yaş arasında olduğunu vurgulayan Vurdu, "Bizim korkumuz yok, olsa söylerdim" dedi.

ÖZKAN: "KIZIM 17 YAŞINDA"

Yarışmada üçüncü gelen E.Ü'nün vasisi ve anneannesi Harika Özkan ise, "Kızım 17 yaşında. Bu yıl liseyi bitirecek. Mankenliğe devam etmesini istiyoruz" dedi.

E.Ü'nün liseyi bitirdikten sonra üniversite eğitimiyle paralel olarak mankenliğe devamından yana olduğunu vurgulayan, E.Ü'nün güzelliğinin küçük yaşlardan itibaren farkedildiğini, kendisinin de güzellik yarışmalarında derece aldığını ifade eden Özkan, yarışma sonucunda E.Ü. ile H&V Ajans arasında bir anlaşma imzalandığını ve ajansla çalışacağını da belirtti.

GÜNKUT: "15-16 YAŞINDAKİ KIZLARI İÇKİ TANITIMINA GÖTÜRMELERİNE KARŞIYIM"

Günkut Ajans Sahibi Bülent Günkut ise, enternasyonal ve tescilli güzellik ve modellik yarışmalarında yaş sınırının 17 olduğunun ve yarışmalara 17 ila 25 yaş arasındaki kişilerin katılımının kabul edildiğinin altını çizerek, KKTC'de de bu yaş sınırına uyulmasına rağmen, bazı yarışmalarda 16 yaşın da yasal vasinin noter tastikli onayıyla kabul edildiğini söyledi.

"Bana göre 17-25 yaş aralığına bağlı kalmamız gerekiyor. Ben küçük çocuk yarışmalarına karşıyım" diyen Günkut, güzellik yarışmalarına katılacak bireylerin eğitim hayatlarının engellenmemesi gerektiğini ifade etti.

"Güzellikler de eğitimle beraber yücelir" diyen Bülent Günkut, özellikle küçük yaştaki genç kızların alkollü içki satışının yapıldığı mekanlardaki tanıtımlarda yer almalarına karşı olduğunu da vurguladı.

"Küçük yaştakileri, 15-16 yaşındaki kızları bir barda yapılan bir içki tanıtımına götürürler. Bunlara karşıyım. Liseli 10-11. Sınıflarda okuyan kızları mankenimdir diye al götür. Bu da ailelerinden biter. Aileler buna izin vermemeli. Güzellik yarışmalarımız 17-25 yaş arasında olmalı. Modellik yoluna çıkacak olanlar mümkün olduğu kadar lise eğitimini tamamlayacakları zaman bu yola çıksınlar" şeklinde konuştu.

ÇİFTE REZALET

Kıbrıs Gazetesi'nde Orhan İsmailoğlu imzasıyla yayımlanan haber ise dikkatleri 18 yaşından küçüklerin gece içki satışı yapılan eğlence yerlerinde bulunmaları konusuna çekti.

Söz konusu haberde, "Girne'de yeni hizmete giren 'Eelence' adlı mekanda güzeller, ajans direktörü Hayriye Vurdu eğlendi. Geç saatlere kadar süren eğlencede, bir haftanın stresi atıldı" denildi.

Çocuklar Yasası'nin 56. Maddesine göre 18 yaşından küçük çocuklara alkollü içecek satışı yapılması yasak ancak alkollü içki satışının yapıldığı bir eğlence yerinde bulunmalarına dair bir hüküm yok.

Çocuk yaştakilerin çalıştırılmalarına ise yasalarla belirli sınırlamalar getirilmiş. Öyle ki, Cumhuriyet Meclisi'nde 1996 yılında kabul edilen ve 18 yaşından küçük tüm bireylerin çocuk olarak ifade edildiği BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 32. Maddesi'nde, "Taraf Devletler, çocuğun, ekonomik sömürüye ve her türlü tehlikeli işte ya da eğitimine zarar verecek ya da sağlığı veya bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaksal ya da toplumsal gelişmesi için zararlı olabilecek nitelikte çalıştırılmasına karşı korunma hakkını kabul ederler" denilmekte.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.