İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

YDÜ, KKTC bayrağını Dubai'de dalgalandırdı

YDÜ, KKTC bayrağını Dubai'de dalgalandırdı

Dünya İşletmeler Konfederasyonu'nun Paris'ten sonara Dubai'de gerçekleştirerek KKTC'ye, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne Kurumsal Mükemmellik Ödülü vermesinin ardından, KKTC ve TC yetkilileri Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek Kıbrıs Türkü'nün başarılarını uluslararası kamuoyuna duyurdu.

Yayın Tarihi: 07/10/13 15:45
okuma süresi: 6 dak.
YDÜ, KKTC bayrağını Dubai'de dalgalandırdı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; alanında en büyük organizasyon olarak bilinen ve Avrupa, Ortadoğu, Amerika, Afrika ve Asya'nın önde gelen kurum kuruluşlarıyla birlikte KKTC'ye, YDÜ Hastanesi'ne verilen mükemmeliyet ödülünün ardından Kıbrıs Türkü'nün başarıların uluslararası kamuoyuna duyurmak amacıyla Dubai'de Atlantis Otel'de bir basın toplantısı düzenlendiği belirtildi.

Aynı açıklamada toplantıya YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, T.C. Dubai Başkonsolosu Elif Ülgen, KKTC Abu Dhabi Temsilcisi Devrim Korhan ile I. Sekreter Buket Kop yanısıra Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ın katıldığı bildirildi.

Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel: "Türkiye'miz ve Devletimizin kıymetli temsilcileriyle birarada olmaktan onur duyuyoruz"…

Açıklamada, Kurumsal Mükemmellik Ödülü'nün bu yıl KKTC'ye, YDÜ Hastanesi'ne verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel'in, "Kıbrıs Türk Halkı'nın neleri başarabildiğinin bir defa daha Dünya'ya anlatılacağı bu önemli basın toplantısında Anavatan'ımızın, Türkiyemiz'in çok değerli Başkonsolosu yanısıra KKTC'mizin kıymetli temsilcileriyle birarada olmaktan onur duyuyoruz" dediği kaydedildi.

Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel: Uluslararası platforumlarda alınan her ödül KKTC'nin farkındalığını arttırıyor…

Günsel, bu ödülün kendileri için gurur ve heyecan kaynağı olduğunu ifade ederek "Uluslararası platforumlarda alınan her ödül KKTC'nin farkındalığını arttırmakla birlikte, Kıbrıs Türk İnsanı'nı hak ettiği yere bir adım daha yaklaştırmaktadır " diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel: Kuzey Kıbrıs Dünya'da küçük bir Cennet'tir…

Çok küçük bir ülke olmasına karşın uluslararası kurumlar tarafından tanınan üniversiteleriyle yetmiş yedi ülkeye doktor, mühendis, denizci, iletişimci, turizmci ve daha pek çok alanda iyi donanımlı mezunlar yetiştirdiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Kuzey Kıbrıs'ın bir çok özelliğiyle Dünya'da küçük bir Cennet olduğuna dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs Medikal Turizm'de tercih edilen bir marka olacak…

Başta kendi ülkesinde yaşayan insanlarına ihtiyaç duydukları bütün alanlarda yüksek standartda sağlık hizmeti vermeyi başaran YDÜ Hastanesi ile KKTC'nin sağlıkta dışa bağımlılığının ortadan kalktığına işaret eden Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Kuzey Kıbrıs'ın Medikal Turizm'de tercih edilen bir marka olacağına da inanç belirtti.

Günsel çok kısa bir zaman içinde YDÜ'nün KKTC'ye yedinci ödülü kazandırmaktan duydukları gururu da dile getirdi.

T.C. Dubai Başkonsolosu Ülgen: Şeref duyduk…

T.C. Dubai Başkonsolosu Elif Ülgen de yaptığı konuşmada Dubai gibi bölgenin iş merkezi olarak kendisini kanıtlamış bir şehirde Türkiye ve KKTC'den birer seçkin kurumun eğitim ve sağlık alanlarında yönetim, işletmecilik gibi konularda mükemmelik ödülü almasından büyük bir şeref duyduğunu söyledi. Ülgen, Yakın Doğu Üniversitesi'nin bu uluslararası mükemmelik ödülünü alabilmekte ehil bir kurum olduğunu dile getirerek, YDÜ Heyetini ve KKTC temsilcileriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, özelde YDÜ'yü genelde de Kıbrıs Türk Halkı'nı kutladı.

Abu Dhabi Temsilcisi Korhan; KKTC temsilcisi olarak onur duyuyorum…

KKTC Abu Dhabi Temsilcisi Devrim Korhan'da konuşmasında YDÜ'nün eğitim ve sağlık alanlarındaki verimli çalışmalarından ötürü bu güne kadar elde ettiği başarı ve neticesinde gelen uluslararası ödüllere bir yenisinin eklendiği ödül töreninde KKTC'nin temsilcisi olarak bulunmaktan onur duyduğunu ifade etti.

Korhan: YDÜ'yü, ülkemizin sağlık, eğitim, kültür ve turizm alanlarına yaptığı önemli katkılardan ötürü kutlarım.

Devrim Korhan, YDÜ'nün KKTC'yi bu ve buna benzer uluslararası platformlarda etkin bir şekilde tanıtmasının ve temsil etmesinin gurur verici olduğunu dile getirdiği konuşmasını, YDÜ'yü ve Hastanesini başarılarından dolayı kutlayarak, ülkemizin sağlık, eğitim, kültür ve turizm alanlarına yaptığı önemli katkılardan ötürü teşekkür ederek tamamladı.

Dünya İşletmeler Konfederasyonu'nun düzenlediği alanındaki en büyük organizasyon olarak bilinen Avrupa, Ortadoğu, Amerika, Afrika ve Asya'nın önde gelen ve aralarında GEBR Kaufer Befahrtechnik (güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteriyor, Almanya), Petromil (gaz ve akaryakıt üreticisi, ABD-Kolombiya), Katar Havayolları, Doha Bank (Ortadoğu'nun en büyük bankaları arasında, Katar), San Javier Hospital (Meksika'nın en büyük ve en gelişmiş özel hastanesi, Meksika) ile Boss Mining'in (Kongo kökenli Afrikalı maden şirketi) de de yer aldığı dünyadaki önde gelen kurum kuruluşlarla birlikte KKTC'ye YDÜ Hastanesi'ne de 2013 Kurumsal Mükemmeliyet Ödülü verilmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.