TURİZM
okuma süresi: 6 dak.

Turizm Sektörü SGK'nın önemini vurguladı!

Turizm Sektörü SGK'nın önemini vurguladı!

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) ile YAKIN Doğu Üniversitesi Hastanesi yetkilileri ortak bir basın toplantısı düzenleyerek SGK'nın turizm açısından önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 11/10/13 14:00
okuma süresi: 6 dak.
Turizm Sektörü SGK'nın önemini vurguladı!
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; KITSAB Başkanı Orhan Tolun, KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ ile YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ın katıldığı basın toplantısında, KKTC'nin SGK kapsamına alınmasının turizm açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekildiği vurgulandı.

Savaşan: YDÜ Hastanesi SGK'lı hastalara hizmet verilmeye başladı...

Açıklamada Ahmet Savaşan, Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) genişletilmesinin ardından, Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü oldukları kişilere Türkiye genel sağlık sigortası kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde hizmet verilmeye başlandığını söyledi.

KKTC'de bulunan 18 Yaş altı bütün TC vatandaşları SGK kapsamındadır...

Savaşan, KKTC'de bulunan 18 yaş altı TC vatandaşlarının tümünün anne ve babalarının hakkı olup olmadığına bakılmaksızın SGK kapsamında YDÜ Hastanesi'nden hizmet alabileceğini de vurguladı.

SGK'lı bütün öğrenciler, turistler ile çalışanlar YDÜ Hastanesi Güvencesinde...

Savaşan konuşmasında "KKTC ekonomisi için çok önemli bir yere sahip üniversitelerimizde öğrenim gören ve sayıları elli binleri geçen başta öğrenciler olmak üzere, çalışanlar ile birlikte diğer TC vatandaşlarının, Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden (Near East University Hospital) aynı şartlarda yararlanabilmeleri sağlık alanında yapılmış büyük bir reformdur" dedi.

SGK ile KKTC Üniversiteleri daha fazla öğrenci tarafından tercih edilecek...

SGK anlaşmasıyla atılan bu tarihi adım sayesinde Kuzey Kıbrıs'daki bütün üniversitelerin daha fazla öğrenci tarafından tercih edileceğinin altını çizen Ahmet Savaşan, bu adımın turizmin gelişmesinde önemli rol oynayacağını ve aynı zamanda da elçilik mensupları ile diğer kurum kuruluşlarda da çalışanların sağlıklarının güvence altına alındığını sözlerine ekledi.

Tolun: SGK ile Türkiyeli turistlerin sağlığı garanti altına alındı...

KITSAB Başkanı Orhan Tolun da konuşmasında, turizm yapılan ülkelerde uluslararası standartta hizmet veren hastanelerin bulunması, yurt dışına tatile gidecek başta üçüncü yaş grubu olmak üzere bütün turistlerin talep ettikleri ve gidecekleri ülkeleri belirlemelerinde de büyük etkisi bulunan önemli bir faktördür diyerek, YDÜ Hastanesi'nin bu ihtiyacı en iyi şekilde karşıladığını belirtti.

Tolun ayrıca, YDÜ Hastanesi'nin Avrupa'lı turistler yanısıra Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptığı anlaşma sayesinde ülkemize en yoğun olarak gelen Türkiye'li turistlerin sağlığının da garanti altına alındığını söyledi.

KKTC, Turist Sağlığı açısından güvenilir bir ülke haline gelmiştir....

Tolun, YDÜ Hastanesi'nin gerek Avrupa'da gerekse de Türkiye ile son yaptığı anlaşmalar sayesinde KKTC'nin Turist Sağlığı açısından güvenilir bir ülke haline geldiğini vurguladı.

SGK, turizmcilerin gücüne güç katmıştır...

YDÜ Hastanesi'nin, KKTC vatandaşlarının da bütün sağlık ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verildiğini ve ülke insanının yurt dışına gitme zorunluluğunun ortadan kalktığını görmekten gurur duyduğunu ifade eden Tolun, gerek eğitim gerekse de tatil veya herhangi bir maksatla ülkemize Türkiye'den gelen kişilerin başına beklenmedik bir kaza geldiğinde kendi sosyal güvenceleriyle YDÜ Hastanesi'nden sağlık hizmeti alabilmesinin sağlanması turizimciler olarak bizlerin gücüne güç katmıştır diye konuştu.

Aktığ:Turizmi geliştirebilmenin en önemli güvencesi turistin güvenliği ve sağlığıdır...

"Bir ülkede turizmi geliştirebilmenin en önemli güvencesi turistin güvenliği ve sağlığıdır" diyerek konuşmasına başlayan KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, turistlerin gideceği ülkede güven içinde olmak istediğini söyledi. Aktığ, sağlık güvencesinin turistlere uygunlanması noktasında bir çok ülkelerde farklı uygulamalar olduğunu da anlatarak, gelişmiş ülkelerde uçak bileti alırken sigortalanmanın zorunlu olduğunu da anımsattı.

SGK anlaşması hayallerimizin gerçekleşmesi için çok önemli bir adımdır.

Kuzey Kıbrıs'ın güvenli bir turizm destinasyonu olması yolunda YDÜ Hastanesi'nin Türkiye SGK'sı ile yaptığı anlaşmanın önemini vurgulayan Aktığ, "SGK ile yapılan anlaşma bizim için hayal ettiğimiz güvenli turizm yaratma çabalarımız açısından çok önemli bir adımdır" diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs'a gelen bütün turistler sigortalı olmalıdır...

Kuzey Kıbrıs'a gelen bütün turistlerin sigortalı olması gerektiğini vurgulayan Aktığ, YDÜ Hastanesi'nin attığı bu önemli ilk adımın ardından bütün turistlerin sigortalanması yönünde de formüllerin üretilmesinin gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.