İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

KKTC, YDÜ ile en büyükler arasında

KKTC, YDÜ ile en büyükler arasında

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Uluslararası Medikal Turizm Organizasyonu'nun (Medical Tourism Association) tam üyesi oldu.

Yayın Tarihi: 11/11/13 17:33
okuma süresi: 5 dak.
KKTC, YDÜ ile en büyükler arasında
A- A A+

KKTC YDÜ İle En Büyükler Arasında

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Uluslararası Medikal Turizm Organizasyonu'nun (Medical Tourism Association) tam üyesi oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Dünya'nın en büyük medikal turizm kongresi olarak kabul edilen ve Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleştirilen, Dünya Medikal Turizm ve Küresel Sağlık Kongresi'ne Kurumsal Gelişimde Kalite Ödülünü almak üzere katılan YDÜ Hastanesi'nin, Uluslararası Medikal Turizm Organizasyonu'na tam üye olduğu duyuruldu.

Uluslararası Üyelik Protokolü ABD'de İmzalandı...

Açıklamada YDÜ Hastanesi'nin, merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bulunan ve medikal turizm ile uluslarası hasta konularında faaliyet gösteren alanında Dünya'nın en büyük uluslararası kuruluşu olan Medikal Turizm Organizasyonu'na (Medical Tourism Association) üyelik protokolü Amerika'da imzaladığına yer verildi.

Protokola İrfan Günsel ile Dünya Başkanı Renee-Marie Stephano İmza Koydu...

Uluslar arası üyelik protokolün Las Vegas, Caesars Palace Hotel'de gerçekleştirilen törende YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile Medikal Turizm Organizasyonu Dünya Başkanı Renee-Marie Stephano tarafından imzalandığı belirtilen açıklamada, imza töreninin ardından yönetim kurulu üyeleri Ahmet Savaşan, Ahmet Çağman ve Medikal Turizm Organizasyonu Avrupa Başkanı Jeff Coxon katılımıyla bir de basın toplantısı düzenlendiği vurgulandı.

İ. Günsel; ülkem KKTC ve insanlarımız adına teşekkür ederiz...

Basın toplantısında "Büyüklüğü ve katkısı bakımında çok geniş yankı yapan Dünya Medikal Turizm ve Küresel Sağlık Kongresi'ne katılarak Kurumsal Gelişimde Kalite Ödülü'nü ülkem KKTC ve insanları adına almaktan büyük bir onur duyuyorum" diyerek sözlerine başlayan İrfan Günsel uluslararası organizasyonlarda alınan ödüllerin, Kuzey Kıbrıs'ın adını başarılarıyla duyurmasında önemli adımlar olduğuna dikkat çekti. Günsel, YDÜ Hastanesi'nin, üç binden fazla üyesi bulunan, Dünya'nın önde gelen eğitim, sağlık ve teknoloji kurumlarıyla doğrudan işbirliği içindeki Medikal Turizm Organizasyonu'na KKTC'yi temsilen üye olmasının haklı gururunu da taşıdıklarını belirterek "ülkem KKTC ve insanlarımız adına sizlere teşekkür ederiz" diye konuştu.

Marie Stephano; Kuzey Kıbrıs ile işbirliğimizin artması için çalışacağız...

Medikal Turizm Organizasyonu Dünya Başkanı Renee-Marie Stephano da yaptığı konuşmasında YDÜ Hastanesi'nin gerçekleştirdiği Medikal Turizm faaliyetlerini taktirle karşıladıklarını dile getirerek, YDÜ Hastanesi ile işbirliğinin arttırılacağını ve Kuzey Kıbrıs'ın dünya medikal turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

Savaşan; YDÜ Hastanesi'nin MTO üyeliği Dünya'nın ilgisini Kuzey Kıbrıs'a çevirecek tarihi bir adımdır...

Dünya'nın pek çok yerinde sadece denizi, güneşi ve kumu ile tercih edilen Kuzey Kıbrıs'ın sahip olduğu farklı ve zengin diğer özellikleriyle başta medikal turizm olmak üzere sürdürülebilir ve alternatif turizm türleriyle de tercih edilmesi ve bu sayede de ülkedeki turizm gelirlerinin artması yönünde Dr. Suat İ. Günsel'in cesaretlendirmesiyle uluslararası alanda pek çok adımın atıldığına dikkat çeken Ahmet Savaşan, bu kapsamda önemli başarıların elde edildiğine ve her geçen gün bu hedefe biraz daha yaklaşıldığına işaret ett. Savaşan, YDÜ Hastanesi'nin Medikal Turizm Organizasyonu'na tam üye olmasını ve bu üyeliği de Amerika'da duyurmuş olmasını da Dünya'nın ilgisini Kuzey Kıbrıs'a çevirecek tarihi bir adım olarak nitelendirdi.

Jeff Coxon; Kuzey Kıbrıs'ın medikal turizmde hak ettiği yeri alması için gayret göstereceğiz...

Medikal Turizm Organizasyonu'nun amacının, özellikle sağlık hizmetlerinde kalitenin ve uluslararası işbirliğinin artırılması olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Jeff Coxon, bütün Dünya çapında sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlar, hükümetler ve bu alandaki diğer paydaşlarla medikal turizm konusunda en üst seviyede çalıştıklarını söyleyerek, Kuzey Kıbrıs'ın da YDÜ Hastanesi'yle medikal turizm alanında Dünya'da hak ettiği yeri alması için gayret göstereceklerini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.