İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Öğretmen Sendikaları, ETUCE konferansına katıldı

Öğretmen Sendikaları, ETUCE konferansına katıldı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) kurucu üyesi oldukları ETUCE (Avrupa Sendikaları Eğitim Komitesi)'nin Berlin'de düzenlediği konferansa katıldı.

Yayın Tarihi: 21/11/13 16:16
okuma süresi: 2 dak.
Öğretmen Sendikaları, ETUCE konferansına katıldı
A- A A+

KTOEÖS'ten verilen bilgiye göre, 13-14 Kasım tarihlerinde "Eğitimde sosyal ortaklar arasında ekonomik kriz döneminde öğretmenlik mesleğinin geliştirilmesini temel görev üstlenmeleri. eğitim ve iş gücü arasındaki bağın güçlendirilmesi için ortak stratejilerin bulunması" konulu kapanış konferansına KTOEÖS'ü temsilen Örgütlenme Sekreteri Aziz Selengin ve Dışilişkiler Uzmanı Nazan Ökçün Bülbülcü, KTÖS'ü temsilen başkan Güven Varoğlu ve DAÜ-SEN'i temsilen Prof. Dr. Mustafa Rıza katıldı.

Açıklamada, ETUCE ve EFEE (Avrupa Eğitim İşverenleri Federasyonu) Ortak Avrupa Projesi kapsamında gerçekleştirilen konferans neticesinde yayınlanan sonuç bildirgesinde genel olarak öğretmen statüsünün geliştirilmesi gerekliliğine ve kamusal eğitime gerekli önem ve yatırımın yapılması gerekliliğine vurgu yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, ETUCE Başkanı Christine Blower ile yapılan özel temaslarda ETUCE'nin yakın tarihte Kıbrıs'a yapmayı planladığı ziyaretin konuşulduğu ve ETUCE'ye üye 6 Kıbrıs öğretmen sendikası arasında diyalogun ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerekliliğinin vurgulandığı ifade edildi.

Açıklamada, konferans önergeleri ile Avrupa 2020 stratejisi ile ilgili hedeflere de yer verildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.