İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KKTC'nin başarıları Cenevre'den Duyuruldu…

KKTC’nin başarıları Cenevre’den Duyuruldu…

KKTC ve YDÜ temsilcileri küresel finan merkezi olarak isimlendirilen ve CERN yüksek enerji fiziği laboratuarına, Dünya Sağlık Örgütü( WHO) ile Birleşmiş Milletler'in Avrupa'daki merkezi olan Genevre'de KKTC'nin başarılarını duyurdu. KKTC'nin, YDÜ ile Dünya'nın en önemli projelerine katkı koyduğu duyurulan basın toplantısına YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, KKTC Cenevre Temsilcisi Ayda Soylu, Cenevre Maslahatgüzarı Fatma Arşehit, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Savaşan ile Ahmet Çağman katıldı.

Yayın Tarihi: 25/11/13 19:25
okuma süresi: 4 dak.
KKTC’nin başarıları Cenevre’den Duyuruldu…
A- A A+

KKTC ve YDÜ temsilcileri küresel finan merkezi olarak isimlendirilen ve CERN yüksek enerji fiziği laboratuarına, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Birleşmiş Milletler'in Avrupa'daki merkezi olan Genevre'de KKTC'nin başarılarını duyurdu.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile insanlarının elde ettikleri başarıların uluslararası platformlarda duyurulması ve Kuzey Kıbrıs'ın Dünya'daki farkındalığının artmasına yönelik olarak YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, KKTC Cenevre Temsilcisi Ayda Soylu, Cenevre Maslahatgüzarı Fatma Arşehit, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Savaşan ile Ahmet Çağman'ın katılımıyla Cenevre'de bir basın toplantısı düzenlendiği açıklandı.

İrfan S. Günsel; Dünya'nın en önemli projelerine katkı koyuyoruz...

Toplantıda konuşan İrfan S. Günsel'in, KKTC'nin ve insanlarının, YDÜ Süper Bilgisayarı ile başta asrın deneyi olarak isimlendirilen parçacık çarpışması yanısıra, Temiz Enerji Projesi, Kanserle ve AIDS ile Mücadele, Grip Antiviral Araştırmaları, Besin Değeri Yüksek Pirinç Üretimi gibi konularda insanlığın geleceği için çok önemli projelere katkı koyduğunu söylediği belirtildi. Günsel, YDÜ'nün Dünya'nın geleceğine yön veren uluslararası çalışmalara katkı koymasında Kıbrıs Türk İnsanı'nın olağan üstü gayreti ve emeğinin bulunduğunu belirttiği konuşmasında "YDÜ Hastanesi nezdinde KKTC'ye Dünya Sağlık Örgütü'nün merkezinin de bulunduğu Cenevre'de Beş Büyük Kıtada Kalite ve Mükemmellik Ödülü'nün verilmesi, ülke insanımızın emeklerini ve gayretlerini taçlandırmış, üniversitemizi de onurlandırmıştır" dediği kaydedildi. Günsel, alınan her ödül ve ulaşılan her başarının KKTC'nin dünya nazarında hak ettiği noktaya ulaşmasında önemli bir kilometre taşı olduğunu da vurguladı.

Soylu; YDÜ, Kıbrıs Türk Halkı'nın haklı davasının Dünya'ya duyurulmasında büyük hizmet veriyor..

"YDÜ'nün yıllardır göstermekte olduğu uluslar arası başarılar KKTC'nin temsilcileri ve vatandaşları olarak bizleri gururlandırmaktadır" diyerek sözlerine başlayan KKTC Cenevre Temsilcisi Ayda Soylu'nun, ülkemizdeki ilk üniversite hastanesi olan YDÜ Hastanesi'nin uluslararası platforumlarda sürdürdüğü ve devletimizin sesini duyurduğu, bayrağımızı dalgalandırdığı çalışmalarıyla gurur duyuyoruz diye konuştuğu belirtildi. Soylu, ülkemizin güzide kurumlarından YDÜ ve Hastanesi özelinde KKTC'ye, kırktan fazla ülkenin katıldığı uluslararası bir organizasyonda beş kıta kalite ödülünün verilmesiyle elde edilen başarının, Kıbrıs Türk Halkı'nın haklı davasının dünyaya duyurulmasında büyük bir hizmet olduğunu söyledi.

Savaşan; YDÜ'nün başarısı,üniversitenin halkıyla bütünleşmesinin bir eseridir...

YDÜ'nün bu yıl yirmi beşinci yaşını kutladığını belirterek konuşmasına başlayan Ahmet Savaşan ise eğitimde çeyrek asırı geride bırakan YDÜ'nün eğitim, sağlık ve turizm alanlarında Dünya başkentlerinde pek çok değerli ödüle laik görülmesinde başta Dr. Suat İ. Günsel yanısıra bütün Yakın Doğu ailesinin çok büyük rolü olduğunu söyledi. Savaşan YDÜ'nün çalışkanlığı ve üretkenliğinin ülkenin karakterini yansıttığını söylediği konuşmasında gerek ulusal gerekse de uluslararası alanlarda elde edilen başarıların üniversitenin halkıyla bütünleşmesinin bir eseri olduğunu sözledine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.