İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

'Denize beleşe girme haklarını' kazandılar

'Denize beleşe girme haklarını' kazandılar

Bir yılı aşkın bir süreden beri Girne Kaza Mahkemesi'nde Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı huzurunda devam eden iki 'beleşe denize girme' davası geçtiğimiz yıl sonuçlandı.

Yayın Tarihi: 09/01/14 08:24
okuma süresi: 2 dak.
'Denize beleşe girme haklarını' kazandılar
A- A A+

Davacı Özgü Özyiğit, Hasan Özyiğit, Barış Mamalı ve Çağan Özatay, "Yavuz Çıkarma" ile "Kervansaray Halk Plajı" hakkında açtıkları davaların ikisini de kazandıllar ve bu plajlarda denize beleşe girme hakkı elde ettiler...

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı "Yavuz Çıkarma Plajı" ile ilgili kararında şöyle dedi:

"Bu mahkeme, davacılar tarafından davalı nezdinde 'Escape Beach Club' veya 'Escape' veya 'Yavuz Çıkarma Plajı' olarak bilinen Girne Alsancak'ta kain sahil şeridine, davalının sunmuş olduğu özel hizmetlerden herhangi birinin faydalanılamaması koşuluyla ve münhasıran sahile ulaşmak ve denize girmek maksadıyla ücretsiz olarak girilmekte serbest olunduğu; bu yönde davacılardan davalı tarafından herhangi bir ücret talep edilmeyeceği hususunda emir ve hüküm verir"

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı 'Kervansaray Halk Plajı' davasında da benzer bir karar verdi. Edindiğimiz bilgiye göre, 'Deniz Kızı' ve 'Cratos' ile ilgili aynı davacılar tarafından açılan davalar halen sürüyor. Mahkemenin kararları yalnız kazanan davacıları kapsıyor. Ancak başka davalarda da emsal olabilecek.

Afrika ÖZEL

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.