İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nun yeni ölçüm cihazı

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nun yeni ölçüm cihazı

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nun yeni ölçüm cihazı geldi.

Yayın Tarihi: 14/01/14 15:09
okuma süresi: 3 dak.
Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nun yeni ölçüm cihazı
A- A A+

KKTC Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu, Elektromanyetik Alan Ölçüm Cihazı olan NARDA SRM-3006'yı kullanarak ortamın elektromanyetik alan şiddeti ölçümlerini yapmaya başladı.

Kurum Mühendisi Mehmet Cezar konuyla ilgili açıklamasında cihazın; 9 kHz-6 GHz arasında elektromanyetik alan şiddeti ölçümleri yapabildiğini, ayrıca frekans seçebilme özelliği sayesinde istenilen frekans bandına ait elektromanyetik alan şiddeti değerlerinin de elde edilebildiğini belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük ise açıklamasında, 6-2012 sayılı Elektronik Haberleşme Yasası'na değinerek, yasa kapsamındaki görev ve yetkileri anımsattı.

ULUSLARARASI STANDARTLARA GÖRE

Kurumun söz konusu yetkiler doğrultusunda baz istasyonları da dahil olmak üzere, uluslararası standartlara göre tüm telsiz cihazlarıyla ilgili gerekli standartları belirlediğini hatırlatan Kadri Bürüncük, kurumun telsiz cihazlarının kurulup işletilmesi için izin verdiğini ve bunları denetlediğini söyledi.

Bürüncük, kurum tarafından gerçekleştirilen izin ve denetim uygulamalarında Uluslararası İyonlaşmamış Radyasyondan Korunma Komisyonu (ICNIRP) tarafından belirlenen üst değerlerin esas alındığını kaydederek, bu doğrultuda yine Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu tarafından belirlenen üst değerlerin de ICNIRP verileri göz önünde bulundurularak elektromanyetik ışımanın limit değerlerinin 1/50'si oranında olduğunu vurguladı.

ÖLÇÜMLER ARALIKSIZ ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Söz konusu uygulamada belirlenen değerlerin Avrupa Birliği ve Türkiye uygulamaları ile de uyumlu olduğunu ekleyen Bürüncük, kurumun ölçüm ve denetim çalışmalarının aralıksız şekilde devam ettiğini ifade etti, ölçümlerin konu hakkında eğitim ve 'ölçüm yapmaya yetkilidir' sertifikası almış personeller tarafından yapıldığını söyledi.

ÖLÇÜM SONUÇLARI BU AY AÇIKLANACAK

Bürüncük, Aralık ayında Türkiye'den Bilgi Teknolojileri Kurumu ile yürütülen çalışmalar neticesinde KKTC'nin 45 bin noktasında detaylı ölçüm yaptıklarını ve sonuçları da bu ay içerisinde yapacakları basın toplantısıyla halka duyuracaklarını bildirdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.