kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
11 Mayıs 2008, Pazar Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap

  ARŞİV
   


 ÇOK OKUNANLAR
23 Mayısta yeniden görüşecekler
 
Anastasiadesle görüştü
 
Zaman talep etti
 
AB sürecimiz önemlidir
 
Babacan:Kıbrısta yeni bir ortaklık gerek
 
Karayondan Hristofyasa destek
 
Taneri resmen rektör adayı
 
Akaryakıt zammı gerekliydi
 
Zerihoun adaya geliyor
 
Fransa ve Mısırdan memnun döndü
 


Açık Konuşuyorlar
Rauf R. DENKTAŞ
Deniz Suyunu Arıtma Beni Korkutuyor
Prof.Dr.Ata ATUN
Askerden kaçmayanlara haksızlık değil mi?
Mete TÜMERKAN
Soyer, görüşlerini sizlerle paylaşıyor (1)
Hasan HASTÜRER
Çalışmalar 7 Nisan'da başlayacak

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın BM ve AB ile İlişkilerden Sorumlu Temsilcisi Özdil Nami, çalışma grupları ve teknik komitelerin oluşturulması ve çalışmaların başlaması için 7 Nisan haftasını hedef olarak koyduklarını söyledi.

   27 Mart 2008, Perşembe 13:23 Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Nami, Kıbrıs konusunun ana unsurlarını ve özlü konuları ele alacak çalışma gruplarının, her iki tarafın pozisyonunu yakınlaştırmak için çaba ortaya koyacağına, ancak esas müzakerenin liderler arasında yapılacağını ve konuları nihayete liderlerin götüreceğine dikkat çekti.

TAK muhabirine Kıbrıs konusunda başlayan yeni süreçte iki liderin temsilcilerinin gerçekleştirdiği çalışmalarda gelinen aşamayı değerlendiren Nami, Rum Yönetimi Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu ile başladıkları toplantıların olumlu bir havada gerçekleştiğini söyledi.

Nami, 21 Mart Mutabakatı çerçevesinde 3 ay sonra kapsamlı müzakerelere başlama kararı alan liderlere yardımcı olmak amacıyla dünkü toplantıda başlıkları belirlenen 6 çalışma grubu ve 7 teknik komitenin oluşturulup çalışmalarına başlaması için 7 Nisan haftasını hedef olarak koyduklarını belirtti.

Bütün komite ve grupların aynı anda oluşturulup devreye konulması gibi bir ön koşul olmadığına işaret eden Nami, “Hazır olanlar çalışmalarına başlayacak. Hedefimiz en kısa sürede hepsini devreye sokmaktır. Çalışmalar o anlayışla yapılacaktır” dedi.

Özdil Nami, çalışma grupları ile teknik komitelerin ara bölgede, Lefkoşa Uluslararası Havaalanı bölgesinde ayrılan mekanlarda, BM görevlisinin de hazır bulunacağı ortak toplantılar gerçekleştireceğini söyledi.

Nami, her tarafın kaç kişi getireceğine ilişkin detayların henüz tartışılmadığını, ancak prensip olarak eşit sayıda katılımcının götürüleceğini kaydetti.

Çalışma grupları ile teknik komitelerde kimlerin görev yapacağının isim bazında henüz belirlenmediğini ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Nami, “Kimin görev yapacağını söylemek için çok erken. Ama en uygun isimler belirlenip, devreye sokulacak” dedi.

Özdil Nami, bir soru üzerine, Annan Planı döneminde komitelerde çalışmış kişilerle temas kurulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın BM ve AB ile İlişkilerden Sorumlu Temsilcisi Nami, Kıbrıs konusunun ana unsurlarını ve özlü konuları ele alacak çalışma gruplarının hangi prensipler esasında çalışmalarını yapacakları konusunun karşılıklı anlayışa bağlı olduğunu kaydetti.

Nami, “Taraflar, istedikleri konuları o başlıklar altında gündeme getirmekte serbesttirler. Birbirimizi kısıtlayacak değiliz” dedi.

Tarafların konuları getirirken, o güne kadar yaptıkları her türlü çalışmayı gündeme getirebileceğine, ancak amacın; süratli bir çalışma gerçekleştirmek olduğuna işaret eden Nami “Çünkü esas olan, 3 ay sonra liderler arasında kapsamlı müzakerelere geçilmiş olacağıdır” şeklinde konuştu.

Nami, şöyle devam etti:
“Gruplar, elbette her iki tarafın pozisyonunu yakınlaştırmak için çaba ortaya koyacak, ancak esas müzakere liderler arasında yapılacak. Dolayısıyla konuları nihayete liderler götürecektir. Gruplar birbirinin pozisyonunu iyice anlamaya çalışacak ve iyi niyetle bunları yakınlaştırmak için çaba harcayacak. Vardıkları neticeleri olduğu şekliyle liderlere iletecekler.”

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın BM ve AB ile İlişkilerden Sorumlu Temsilcisi Özdil Nami, günlük hayatı ilgilendiren çalışmaları içerecek teknik komitelerin gündeminin belirlenmediğini, ancak komite başlıklarının nelerin tartışılmasının gerektiğine işaret ettiğini söyledi.

Konunun uzmanlarının karşılıklı olarak çalışmalarına başlayacağını ve anlaştıkları konularda hemen uygulamaya geçeceklerini kaydeden Nami, “Karar verilen noktalar hemen hayata geçecek” dedi.

   59 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder
Diğer KIBRIS haberleri
Barış istiyoruz
Pazartesi okullarda grev var
Talat stratejik hata yapıyor
İneci trafik kazasında öldü
Hiçbir taahhütte bulunmadık
Kıbrıs güvenliğimiz için önemli
Karoyan:Çalışma gruplarında ilerleme şart
Hazırlık görüşmelerinde ilerleme şart
Müzakereler tehlikede
Geçitkalede Rum ortak yok


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2007 KIBRIS POSTASI
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.