İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İş kazası ölüme götürdü

İş kazası ölüme götürdü

Akçiçek köyündeki bir taş ocağında meydana gelen iş kazasında, iş makinesinin altında devrilmesi sonucu 40 yaşındaki Birol Doğan isimli işçi feci şekilde hayatını kaybetti

Yayın Tarihi: 30/01/14 09:41
okuma süresi: 3 dak.
İş kazası ölüme götürdü
A- A A+

Ölümlü iş kazasının ardından Kıbrıs Postası'na özel açıklama yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Emir Taşcıoğlu, iyi niyetli olmanın can kaybını önlemediğinin altını çizerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı iş sağlığı ve güvenliği konusunda denetim yapabilecek bir ekip oluşturmaya çağırdı.

Kıbrıs Postası - Meryem EKİNCİ

Akçiçek köyündeki Erfuca Akansu Taş Kırma Tesisi'nde çalışan Birol Doğan isimli işçi dün sabah 08:45 sıralarında aracının çıktığı yerden aşağıya düşmesi sonucu araç altında kalarak hayatını kaybetti.Girne Dağyolu üzerinde bulunan Erfuca Akansu Taş Kırma Tesisi dün sabah saatlerinde iş makinesi üzerinde çalışan Birol Doğan, aracının çalışmak üzere çıktığı yerden aşağıya devrilmesi sonucu iş makinesi altında kalarak feci şekilde can verdi.Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre dün ön izinle adaya gelen Doğan işe önceki akşam başladı. Polis ekiplerinin olayla ilgili geniş çaplı soruşturması sürerken, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği de iş hayatını yöneten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı göreve davet etti.

Taşcıoğlu: "Çalışma Bakanlığı yetkililerinin vicdanı sızlar mı bilemem"

Kıbrıs Postası'na açıklama yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Emir Taşcıoğlu, iş kazasında hayatını kaybeden Birol Doğan'ın bir önceki gün akşam çalışmaya başlamasına dikkati çekerek, bu durumun anlaşılmaz olduğunu kaydetti.

İyi niyetli olmanın can kaybını engellemediğinin altını çizen Taşcıoğlu şöyle dedi:"Tüm uyarılarımıza rağmen ekip kurup denetim yapmamakta ısrar eden Çalışma Bakanlığı yetkililerinin vicdanı sızlar mı bilmem ama bu sabah bir işçimizi daha bir taşocağı kazasında kaybetmiş bulunuyoruz. İnternete düşen habere göre adamıza dün gelip akşam çalışmaya başlayan 40 yaşındaki Birol Doğan, Akçiçek Taşocağında çalışırken devrilen taş kırma makinasının altında kalarak hayatını kaybetti."

"İyi niyetli olmak can kaybını önlemiyor"

Hayatını kaybeden işçiye çalışmadan önce işle ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı anlaşılıyor, üstelik de çalışmaya akşam başladığı belirtiliyor. Bu durum anlaşılmazdır. Bu kaza ile beraber iş yerlerinde sadece risk değerlendirme yapılmasının yetersiz olduğu ve eğitim - gözetim ve denetimin olmazsa olmaz olduğu anlaşılmaktadır.Çalışma Bakanlığı yetkililerinin iyi niyetlerinden şüphemiz yoktur, ancak iyi niyetli olmak can kaybını önlemiyor. Artık yetkililerin bir an önce İSG kavramını tanıtıcı kamu spotları yapmasının ve ekip oluşturup denetim yapmalarının zamanı gelmiştir ve geçmektedir. Haklı da olsa hiçbir mazaret giden canların yerini tutmamaktadır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.