kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
11 Mayıs 2008, Pazar Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap

  ARŞİV
   


 ÇOK OKUNANLAR
23 Mayısta yeniden görüşecekler
 
Anastasiadesle görüştü
 
Zaman talep etti
 
AB sürecimiz önemlidir
 
Babacan:Kıbrısta yeni bir ortaklık gerek
 
Karayondan Hristofyasa destek
 
Taneri resmen rektör adayı
 
Akaryakıt zammı gerekliydi
 
Zerihoun adaya geliyor
 
Fransa ve Mısırdan memnun döndü
 


Açık Konuşuyorlar
Rauf R. DENKTAŞ
Deniz Suyunu Arıtma Beni Korkutuyor
Prof.Dr.Ata ATUN
Askerden kaçmayanlara haksızlık değil mi?
Mete TÜMERKAN
Soyer, görüşlerini sizlerle paylaşıyor (1)
Hasan HASTÜRER
Eşit haklara sahibiz

Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Türkiye Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Ahmet Tugay’ı kabul etti. 

   28 Mart 2008, Cuma 19:11 Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Soyer, kabulde yaptığı konuşmada, “Türkiye ile ortak çıkarlar doğrultusunda işbirliğine ve Türkiye’nin desteğine dayanarak kendi kaynaklarımızla bir yol yürümeye ve dünyadaki siyaset sahnesinde de eşit bir halk olarak var olmaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkına dönük olarak maddi yardımın yanı sıra gönül bağı vermesinin, sevgi ve dayanışma ruhunun gelişmesine katkı sağladığını ve Kıbrıslı Türklere motivasyon verdiğini belirten Başbakan Soyer, Türkiye’nin verdiği maddi - manevi desteğe ve Kıbrıs Türk halkının gücüne dayanarak daha ileriye doğru gidileceğini söyledi.

TC Merkez Bankası’nın uyguladığı para, enflasyon ve diğer politikaları yakından izlediğini belirten Soyer; Türkiye’nin, ekonomide izlenen politikalar sonucunda, dünyada yaşanan dalgalanmaların önüne bir bariyer oluşturacak duruma geldiğini ifade etti.

Başbakan Soyer, Türkiye ekonomisinin artık kırılgan değil, bu tür dalgalanmaları göğüsleyen bir güce sahip olduğunu ve bundan son derece gurur duyduğunu ifade etti.

KKTC Merkez Bankası Başkanı’nın da son derece duyarlı bir politika ürettiğini ifade eden Başbakan Soyer, “Bu politika ile bu türdeki global etkileri minimum edecek şekilde kendi içimizde taşımak da son derece önemlidir” dedi.

Ülke ekonomisinde son dönemlerde gelişmeler olduğunu ifade eden Başbakan Soyer, 2003’te 975 milyon Dolar olan gayri safi milli hasılanın, bugün 2 buçuk milyar Dolara çıktığını söyledi ve ekonominin gelişmesinin esas unsurunun hizmet sektörü olduğunu ve inşaat sektörünün de bunu desteklediğini kaydetti.

Hizmet sektörünün daha da geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Soyer, turizm, eğitim ve ticareti geliştirmek; izolasyonların kaldırılması ile de transit ticarete girmek ve bu alanda da etkin olmanın son derece önemli olduğunu vurguladı.

Başbakan Soyer, finans piyasaları içerisinde de Kıbrıs’ın bir ada olma özelliğini dikkate alarak, kurallı bir bankacılıkla cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmalara hız verilmesi gerektiğini ifade ederek, Merkez Bankası’nın bu konuda takip ettiği politikaların çok önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Türkiye Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da konuşmasında, Kıbrıs’a üçüncü kez geldiğini belirterek, Kuzey Kıbrıs’ta gerek ekonomik gerekse de inşaat sektöründe çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini gördüğünü belirtti.

Dünyada “supreme” diye bir krizin söz konusu olduğunu ve bunun dünya ülkelerine, ekonomilerine nasıl yansıyacağı konusunda çeşitli görüşlerin bulunduğunu ifade eden Durmuş Yılmaz; bilgi, görüş ve tecrübelerini buradaki bankacılarla paylaşmak ve bildiklerini anlatmak için Kuzey Kıbrıs’a geldiklerini ve dün de bu konuda bir konferans verdiklerini söyledi.

Durmuş Yılmaz, “Umarın bundan sonra da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisi; halkına, refahını artıracak şekilde iş ve aş temin eder ve mutlu bir yaşantı sürersiniz” dedi.

   61 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder
Diğer KIBRIS haberleri
Barış istiyoruz
Pazartesi okullarda grev var
Talat stratejik hata yapıyor
İneci trafik kazasında öldü
Hiçbir taahhütte bulunmadık
Kıbrıs güvenliğimiz için önemli
Karoyan:Çalışma gruplarında ilerleme şart
Hazırlık görüşmelerinde ilerleme şart
Müzakereler tehlikede
Geçitkalede Rum ortak yok


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2007 KIBRIS POSTASI
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.