İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Adem: "Beni kesenleri isim isim biliyorum"

Adem: "Beni kesenleri isim isim biliyorum"

CTP-BG Eski Milletvekili Sonay Adem, ADA TV'de Günaydın Ada programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Adem, Temmuz 2013'teki Genel Seçimler'de kendini kimlerin "kestiğini" isim isim bildiğini ama bu konuyu kamuoyunda tartışmayı kendisine yakıştırmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 07/02/14 16:45
okuma süresi: 2 dak.
Adem: "Beni kesenleri isim isim biliyorum"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

CTP-BG Eski Milletvekili Sonay Adem'in geçtiğimiz sene Temmuz ayında gerçekleşen Genel Seçimler'de milletvekili seçilememesi CTP tabanının büyük tepkisini toplamış ve Adem'in parti içinden bazı kişilerce kesildiği iddialarının çıkmasına yol açmıştı.

"Aday değilim..."

Adem, bugün katıldığı Günaydın Ada programında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Beni son seçimlerde kimlerin kestiğini isim isim biliyorum ama bunu kamuoyunda tartışmak bana yakışmaz..." ifadelerini kullandı.

Yaklaşan Yerel Seçimler'de Belediye başkanlığı için aday adayı olmayı düşünmediğini açıklayan Adem, toplumsal ideallerin peşinde koşan insanların makam mevkiye önem vermediğini ifade etti.

"Değişimden ziyade başkalaşma adımları atıldı!"

CTP'nin uzun yıllardır dünyadaki değişime ayak uydurmak için bir değişim içinde olduğunu ifade eden Adem, son birkaç yılda partide değişimden ziyade başkalaşma adımları atıldığını vurgulayarak, başkalaşmadan vazgeçip yeniden değişim moduna girilmesini temenni etti.

"Eroğlu, yeminli çözümsüzlük yanlısı..."

Kıbrıs Sorunu konusunda da değerlendirmelerde bulunan Adem, sorunun çok yakın bir zamanda çözülebileceği yönünde inancı olmadığını belirterek, "Benim öngörüme göre, çözüm 2016 yılı civarındadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu "yeminli çözümsüzlük yanlısı" olarak tanımlayan Adem, konuyla ilgili ileriye dönük atılan adımların CTP'nin ve Türkiye'nin tavrı sayesinde atıldığını kaydetti.

"Yeni bir KHK Yasası hazırlanmalı"
İşten durdurmalar ve geçiciler konularına da değinen Adem, "Son 6 aydır geçiciler konuşuluyor. Yeni bir Kamu Hizmetleri Komisyonu Yasası hazırlanmalı ve tüm partiler buna oybirliğiyle onay vermeli ki bu sıkıntılar bitsin!" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.