İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Barosso'dan Füle'ye: "Maraş'ın iadesi müzakereler için önemli"

Barosso'dan Füle'ye: "Maraş'ın iadesi müzakereler için önemli"

AB'nin Genişleme ve Komşuluk politikasından sorumlu Komiseri Stephan Füle, KKTC kapalı bölgede bulunan Maraş'ın iade edilmesinin Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümüne yönelik, iki toplum arasında yapılan müzakerelerde "en önemli unsurlardan bir olacak" dedi.

Yayın Tarihi: 26/02/14 08:41
okuma süresi: 1 dak.
Barosso'dan Füle'ye: "Maraş'ın iadesi müzakereler için önemli"
A- A A+

Avrupa Parlamentosu Sosyalist grup üyesi Kıbrıslı Rum Antigoni Papadopoulou'ya Avrupa Komisyonu adına yanıt veren Komiser Füle, "iki toplumun liderleri arasında kararlaştırılan kapsamlı çözüm, Maraş'ın iadesi dâhil olmak üzere, Kıbrıs sorununa ilişkin sorunları çözmek için en hızlı ve en doğru yolu oluşturur" dedi.

Komisyonun, iki liderin 11 Şubat 2014 tarihinde ortak açıklama üzerinde bir anlaşmaya varmasını memnuniyetle karşıladığını ve AB'nin adada güven artırıcı önlemlerin sunulması Kıbrıs sorununa bir çözümün bulunmasında "bir ivme " yaratacağını söyleyen Fule, Avrupa Birliği'nin başlayan sürece yardımcı olmaya hazır olduğunu da vurguladı.

Komiser Fule, Türkiye'nin Kıbrıs'ta varılacak kapsamlı bir çözüme katkısıyla ilgili olarak ise Antigoni Papadopoulou'yu AB'nin 2013 Türkiye ilerleme raporuna bakmaya davet etti.

ABHaber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.