İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Atun: "Kutlay Erk haddini iyice aştı!"

Atun: "Kutlay Erk haddini iyice aştı!"

Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Sunat Atun, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk'in "andımızda faşist, ırkçı mantık vardır" söylemiyle "haddini iyice aştığını" savundu.

Yayın Tarihi: 20/03/14 07:00
okuma süresi: 2 dak.
Atun: "Kutlay Erk haddini iyice aştı!"
A- A A+

Atun, "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne dil uzatan zihniyetin, ülkemize ve ülkemiz insanına vereceği hiçbir şey yoktur" dedi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Sunat Atun, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk'in, Eğitim Şurası'nda alınan kararları değerlendirmesine ilişkin şunları kaydetti:

"Bu adada yıllarca varlık ve özgürlük mücadelesi veren, Kıbrıs Türk halkının temel hedefi, gönderlerimizden Türk bayrağının inmemesi, minarelerimizden ezan sesinin eksilmemesiydi. Kıbrıs Türk halkı İstiklal Marşı'nı her kelimesiyle içine sindirmiş, özümsemiş bir halktır. Ne andımızı, ne İstiklal Marşı'mızı, ne de Ulu Önder Atatürk'ün gençliğe hitabını ezberinden çıkarmış, ne de çıkarılmasına izin vermiştir.

Eğitim Şurası'nda alınan ve tavsiye niteliğinden öteye geçemeyecek olan 'Rumcanın zorunlu ders olması' kararına ve 'okullarımızda andımızın kaldırılması' tavsiyesine, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk'in, 'faşist ve ırkçı mantık ürünü' gerekçesiyle destek vermesini, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne yanlış demesini, Ulusal Birlik Partisi, 'varlık mücadelemize darbe' anlamında görmektedir.

Şura kararlarının, Rum Yönetimi'nde olumlu yankı bulması, hele de Rumcanın KKTC'de zorunlu ders haline getirilmesine sevinmeleri, Erk'i mutlu edebilir, ancak böylesi kararların hayata geçmesi asla mümkün değildir. Yıllardır sahip olduğumuz devleti ortadan kaldırmaya çalışan bu zihniyet, Ulusal Birlik Partisi'ni bütün gücüyle, dimdik karşısında bulacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.