İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

ELAM mensupları Talat'ın Güney'deki konferansına saldırdı!

ELAM mensupları Talat'ın Güney'deki konferansına saldırdı!

ELAM örgütü mensupları 2'inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın bu akşam Limasol'da katıldığı konferansa <span style="font-size: small;">molotof ve gaz kullanarak saldırı düzenledi.</span>

Yayın Tarihi: 27/03/14 07:38
okuma süresi: 3 dak.
ELAM mensupları Talat'ın Güney'deki konferansına saldırdı!
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

ELAM örgütü mensupları 2'inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın bu akşam Limasol'da katıldığı konferansa molotof ve gaz kullanarak saldırı düzenledi.

Rum polisinin şu sıralarda olay yerinde olup, olayları sakinleştirmeye çalıştığı öğrenildi.

Rum Hükümeti konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Talat'a yapılan saldırıyı terörist bir eylem olarak nitelerken, polis güçlerinin yetersiz kaldığını ifade etti.

Limasol'da gerçekleşen saldırıdan Kıbrıs Postası'na ulaşan ilk bilgilere göre, Mehmet Ali Talat ve AB'nin Kıbrıs Elçisi yara almadan kurtulduğu ifade edildi.

POLİS İZİN VERMEYİNCE MAYTAP ATILDI

Sigma Televizyonu'nun haberine göre Talat'ın yanı sıra Amerikan Büyükelçisi John Koenig ve Avrupa birliği temsilcilerinin de bulunduğu etkinlikte bir açıklama yapmak niyetiyle salona girmeye çalışan ELAM üyeleri bu isteklerine Polis tarafından izin verilmeyince Yunan Bayrakları ile taşkınlık yapıp, sloganlar atarak, maytap fırlattıkları ifade edildi.

Rum haber siteleri Limasol Belediyesi Kültür Merkezi'nin camlarının kırıldığı olayları görüntülemek isteyen Kıbrıslı Türk muhabirin de saldırıya uğradığını yazdı.

SEMBOLİK EYLEM

ELAM örgütü konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, eylemi 'sembolik' olarak niteledi. Kıbrıslı Rum bir gazetecinin de olayda yaralandığı öğrenildi. ELAM açıklamasında, "Demokratik yollardan Talat hakkında görüşlerimizi açıklamak istedik. Talat'ın silahlı adamları ile karşı karşıya kaldık. Özgür bölgelerde silahlı Türkler'in gezmesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

İlgili video:

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Büyük paniğe neden olan olayla ilgili üç kişinin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenilirken, binanın dışındaki olayların ise bir süre daha devam ettiği kaydedildi.

İlgili haber:

Talat ilk açıklamayı Kıbrıs Postası'na yaptı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.