İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İdari ve Sosyal İşler Komitesi iki yasa tasarısını görüştü

İdari ve Sosyal İşler Komitesi iki yasa tasarısını görüştü

Cumhuriyet Meclisi İdari ve Sosyal İşler Komitesi, bugün toplandı ve "Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı" ile "İskan, Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik) Yasa Tasarısı"nı görüştü.

Yayın Tarihi: 01/04/14 17:36
okuma süresi: 2 dak.
İdari ve Sosyal İşler Komitesi iki yasa tasarısını görüştü
A- A A+

Meclisten verilen bilgiye göre, DP-UG Milletvekili Özdemir Berova başkanlığında yapılan toplantıda ele alınan tasarıların görüşülmesine daha sonraki toplantısında devam edilecek.

İdari ve Sosyal İşler Komitesi toplantısına, Berova'yla birlikte UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili Dursun Oğuz, CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya, CTP-BG Milletvekili Hüseyin Erçal, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner ve CTP-BG Milletvekili Erkut Şahali katıldı.

"Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı", Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kültürel anlamda dünya ile bütünleşmesi ve çağdaş ülkelerde benzerleri uzun yıllardan beri var olan orkestranın ülke ve halka kazandırılması yanında; çoksesli, evrensel müzik kültürünün ülkede hayat bulması, ayrıca özgün müziğin çoksesli bir formda dünyada tanıtılmasını teminen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası kurulmasını amaçlıyor.

"İskan, Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik) Yasa Tasarısı" ise, İskan Encümeni ile Saptama Değerlendirme ve Tazmin Komisyonlarının kaldırılarak görev ve yetkilerinin yeni oluşturulacak İskan Komitesi'ne devredilmesini öngörüyor. Tasarı ayrıca; 52/1995 Sayılı Değişiklik Yasası ile Esas Yasaya getirilen 1 puanın 20 TL'ye eşit olduğu kuralı, Türk Lirasının daha sonra Yeni Türk Lirası olarak ve ardından da yeniden Türk Lirası olarak isimlendirilmesi sebebiyle uygulanamadığından 20 TL yerine, her türlü puan satın alarak taşınmaz mal koçanı alınabileceği kuralını getiriyor.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.