İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Kuntay: "DP-UG çekilecekse, yolu açık olsun!"

Kuntay: "DP-UG çekilecekse, yolu açık olsun!"

<P style="MARGIN-BOTTOM: 0in"><SPAN style="FONT-SIZE: 10pt">"Varlıkları birbirine olan tepkiler üzerine kurulu UBP/ DP-UG işbirliğinin samimi olmadığını vurgulayan CTP-BG Yerel Yönetimler Sekreteri Hakan Kuntay, koalisyon ortağı DP-UG'nin yaşayabilmesi için hükümette kalmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak "Biz halka verdiğimiz hizmet sözünü tutarak hükümette kalacağız. DP, eğer gitmek isterse kimse onu tutmaz, yani yolu açık olsun" dedi.</SPAN></P> <DIV><SPAN style="FONT-SIZE: 10pt"><BR></SPAN></DIV>

Yayın Tarihi: 15/04/14 10:43
okuma süresi: 7 dak.
Kuntay: "DP-UG çekilecekse, yolu açık olsun!"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Yerel seçim, İttifaklar ve sarsılan hükümet krizleri gündemi meşgul etmeyi sürdürüyor… Bayrak Radyosu'nda yayınlanan Günün Panoraması Programına katılarak yerel seçim sürecine ilişkin değerlendirmeler yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK), Yerel Yönetimler Sekreteri Hakan Kuntay, koalisyon ortağı Demokrat Parti Ulusal Güçler'in (DP-UG) hükümeti bozamayacağını çünkü yaşayabilmesi için hükümette kalmaya ihtiyacı olduğunu belirterek "Biz prensip-ilkeler çerçevesinde halka verdiğimiz hizmet sözünü tutarak hükümette kalacağız. DP-UG, eğer gitmek isterse kimse onu tutmaz, yani yolu açık olsun" dedi.

"Adayları siyasete örnek teşkil edecek tarzda bir uzlaşıyla belirledik"

Siyasete karşı vatandaş nezdinde ciddi bir güven sorunu olduğuna işaretle konuşan CTP-BG MYK Üyesi, Yerel Yönetimler Sekreteri Hakan Kuntay şöyle konuştu; "Siyasete duyulan güven her geçen gün sarsılıyor. Siyasete güven duyulması adına yerel seçimlerde sorunsuz aday belirlenmesi bence örnek alınması gereken bir şeydir: güven verme adına. Biz parti olarak geçtiğimiz Ağustos ayında başladık çalışmalara… 28 belediyede kamuoyu yoklamalarıyla, örgütleri gezerek, istişare ederek süreci başlattık.

28 yerde aday belirlerken hükümette olmanız nedeniyle ülkenin gerçekleri nedeniyle çok talep olur. Bugün talep çok, herkes aday olmak istiyor: hiyerarşi içinde sorunlar oldu mu, olmadı değil ama örgütlerle işbirliği içinde, kendi içimizde siyasete örnek olacak şekilde uzlaşıyla çözerek ilerliyoruz… Uzlaşı çok önemli: UBP ile DP-UG işbirliğinde buna (riayet edilmediğini gözlemliyoruz). Yerel yönetimlerde sağ-sol diye ayırmanın doğru olmadığını düşünenlerdenim. Yerel yönetimlerde kutupları seslendirmek riskli. Her partinin yerel seçimde aday çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Bir parti neden kurulur? Olması gereken tüm partilerin adayını göstermesidir…"

Tartışılan UBP/ DP-UG işbirliği…

"İşbirliklerine saygı duyuyorum ama bu yerel seçimde UBP/ DP-UG işbirliğinin aslında samimi olmadığını, halka güven vermediğini görüyoruz. Çünkü varlıkları birbirine olan tepkiler üzerine kurulu bu iki partinin… UBP ile DP-UG hem tabanda didişecek ve eleştiri yapacaksınız hem de işbirliği diyeceksiniz… Temmuz 2013 Erken Genel seçiminde bir araya gelemiyorsunuz ama yerel seçimde birliktesiniz. Burada bir çelişki var. CTP-BG 28 yerde adayını belirleyerek aslında hem bu konudaki istikrarını hem de başarısını ortaya koymuştur."

Amiral gemisi LTB… "1+4 mantığında sözlerimizi yerine getirdik"

Kuntay, LTB'deki seçimin kritik önemine de değindi. Hakan Kuntay şöyle konuştu; "Lefkoşa önemli bir seçim süreci yaşayacak… Lefkoşa kesinlikle siyasi hayatımıza bir kara leke olarak hatırlanıyor. O kadar çok derin, travmatik ve kötü bir iz bıraktı ki başkent, Bulutoğluları'nın 7 yıllık dönemiyle ilkçağlara döndü. O dönemde göreve talip olurken 1+4 dedik ve önce normalleşmeye ihtiyacı var. Şu an çalışanların maaşları veriliyor; geriye dönük 13'üncü maaşla birlikte…

Bu belediyenin bir çek yasağı vardı ve bundan kurtuldu. Devletten bir kuruş katkı alamazdı, temlik nedeniyle… Şimdi katkıları da alıyor, borçları yapılanıyor. 1-1,5 yıl içinde borçlarını bitirecek. Fotoğrafı iyi okumamız gerekiyor. Sağanak yağmur vardı geçen gün (Doktoroğlu'nun olduğu bölge bu kez) batmadı. Yapamadığımız bir Hal'i getirememek oldu ki o da bu dönemde olacak.

İmkânsızlıklara rağmen bir şeyler yapmaya başladı. Yeterli mi? Tabi ki değil. Lefkoşa daha iyisini hak ediyor. LTB'de görevi devraldığımızda sabunu dahi olmayan bir yapı içindeydi. Biz, 1+4 mantığı içinde ortaya koyduğumuz sözleri yerine getirdik. Ben büyük bir efor sarf eden, ateşten bir gömlek giyen Kadri Fellahoğlu'nun devam etmesinden yanayım. Bunu hak ettiği görüşündeyim…"

"Devraldığımız belediyeleri yüzdürdük"

"Gönyeli Belediyesi alındığında batak durumdaydı; Gönyeli kokardı… Başkent Gönyeli mi, diye insan bazen karıştırıyor. Mağusa Belediyesi ise partimizde devralındığında LTB'den daha kötü bir durumdaydı. Esnaf kapısına 'belediyeden çek kabul edilmez' notları asardı. Aynı şekilde Değirmenlik… Bunların hepsini biz, 1-1,5 yıl zarfında yüzdürdük…"

Bitmek bilmeyen hükümet krizleri…

Hükümetin kurulduğu günden beri krizden yoksun bir hafta geçirmediğinin hatırlatılması üzerine Kuntay şöyle konuştu;

"Fotoğrafı iyi okumak gerekiyor. Koalisyon protokollüne bağlı kalındığı sürece bir sorun yoktur. Şu ana kadar Yüzde 90 oranında protokole bağlı bir şekilde bu koalisyon yürütülüyor. Bunu ortaya koymak lazım…"

"DP'de en büyük sorun UG kanadında"

Kuntay sözlerini şöyle sürdürdü; "Kişisel olarak şunu söyleyeyim: Ben DP-UG kanadının hükümetin bozulması yönünde adım atacağını zannetmiyorum. Çünkü DP'nin yaşayabilmesi için bu koalisyonun devamına daha fazla ihtiyaçları var. Bu açık… UBP de DP de kendi tabanlarını tamamen rant üzerine kurdukları için, 'bu hükümet bozulacak biz geleceğiz' düşüncesi içindeler… Devlet bu mantıkla batırıldı zaten… DP-UG hükümetten gitmek isterse kimse tutacak değil.

DP'de en büyük sorun UG kanadında… Ve iş gelip Derviş Eroğlu'na dayanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için hem yerel hem de iki tarafı 'yürütme' noktasında bir ayar yapıyor Eroğlu ve bu durum güven vermiyor. Üstelik Kıbrıs Türk halkı bunu açıkça görüyor…

"Yolu açık olsun"

"Popülizmden uzak gerçekçi bir noktaya getirmek lazım süreçleri… Yineliyorum: Yaşayabilmesi için bu hükümete en çok Demokrat Partinin ihtiyacı var. Biz parti olarak ilke ve prensipler çerçevesinde halka verdiğimiz hizmet sözünü tutarak hükümette kalacağız. DP eğer gitmek isterse de kimse onu tutmaz, yolu açık olsun yani…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.