İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Aygın: "Kampanyamız projelerimizdir"

Aygın: "Kampanyamız projelerimizdir"

Girne Belediye Başkanı ve CTP-BG Başkan adayı Sümer Aygın, kampanyalarının projeleri olduğuna dikkat çekerek, "Her dönemde karalama kampanyası yapılmaktadır.

Yayın Tarihi: 15/04/14 11:30
okuma süresi: 4 dak.
Aygın: "Kampanyamız projelerimizdir"
A- A A+

Biz bunları değil projelerimizi ortaya koyuyoruz, bizim kampanyamız projelerimizdir. Benim dönemimde usulsüzlük yaşanmamıştır ve yaşanmayacaktır da" dedi.

Kıbrıs Postası - Canan Onurer

Girne Belediye Başkanı ve 29 Haziran seçimlerinde CTP- BG Girne Belediye Başkan Adayı olan Sümer Aygın, Kıbrıs Postası'na yaptığı ziyarette hem yatırımlardan hem de projelerden bahsetti.

Aygın, kampanyalarının projeleri olduğuna dikkat çekerek, "Her dönemde karalama kampanyası yapılmaktadır. Biz bunları değil projelerimizi ortaya koyuyoruz, bizim kampanyamız projelerimizdir" dedi.

"Artık Girne'yi su basmayacak..."

Aygın alt yapı sorunlarının büyük ölçüde Girne'de çözüldüğüne işaret ederek "Su alt yapısı tamamen değişti, hem içme hem de kullanım suyu Girne'de sorun olmaktan çıktı. Avrupa Birliği'nden ithal edilen borular ile sorunumuzu çözdük. Drenaj ile ilgili tüm çalışmalar yapıldı. Artık Girne'yi su basmayacak. Kaldırım çalışmaları hala devam ediyor. Peyzaj ve çevre düzenlemesine çok önem veriyoruz. 24 bin ağaç ektik Girne bölgesine. 80 bin adet çiçek ekiyoruz her ay" dedi.

"Yatırımlar seçim öncesi tamamlanacak..."

Yapılan alt yapı yatırımları yanında biten projelerin olduğuna da değinen Aygın: "Spor ve Yeşil Alan Projesinin 1. Etap'ı tamamlandı. Açılışını yapacağız... Bunun yanında Liman projemiz de vardır. Projelerimizin büyük bir bölümü seçim öncesi tamamlanacak. Çarşamba Pazarı yenilendi. Rocks Otel önünü artık su basmayacak. O bölgede bir kanalımız vardı ve kapatılmıştı. Bir yeni bir proje ile oraya bir başka kanal açtık. 600 bin TL'lik olan bu projenin 250 bin TL'si TC tarafından karşılandı.

"İlk ekolojik bina Girne'ye"

Sümer Aygın, projeleri arasında bulunan ve kısa süre içerisinde temelleri atılmaya başlanacak olan Kıbrıs'ın ilk ekolojik binası olan Merkez bina ve Kültür Merkezi ile Girne'nin büyük öneme sahip olacağı vurgusunu yaptı. Ekolojik binanın özellikle kendi enerjisini üreteceği ve yeşile saygı ile inşa edileceğini söyleyen Aygın, "Yapım aşamasında doğaya saygılı, geri dönüşümü kullanılan binada doğa ile uyumluluk noktasında %10'nu hedeflemekteyiz..." dedi.

"Projeler tam gaz!"

Kaldırım İhalesi, Kale Arkası Projesi, Bisiklet Yolları ve Buz Pateni salonunun projeleri arasında olduğunu söyleyen Aygın, bu projeleri kısa süre içerisinde hayata geçirdiklerine değindi. Şehrin kalbinin attığı üç bölgede ücretsiz internet olanağı sağladıklarına da değinen Aygın, projelerinin hep devam etiğini ve artarak devam edeceğini söyledi.

"Hiçbir yere borcumuz yoktur"

Bir soru üzerine belediyenin iç-yapısını da değinen Aygın, "Hiçbir yere borcumuz yoktur. Sosyal Sigorta, İhtiyat sandığına borcumuz yok! Bankalara ve müteahhitlere borcumuz yoktur. Elektrik Kurumu ile mahkemelik bir konumuz vardır ama biz borcumuz yoktur diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Okullara yatırımlarımız devam etmekte"

Bölgede bulunan okullara yatırımlarında devam ettiğine değinen Aygın 23 Nisan İlkokulu'na ortopedik sandalye alımı gerçekleştirdiklerini, öte yandan spor salonunun da yapıldığını söyleyerek 19 Mayıs TMK içinde yatırımların yapıldığını söyledi. Okullar ile ilgili hiçbir maddi giderden kaçınmadıklarına da vurgu yapan Aygın, taşımacılık konusunun da belediye tarafından çözüldüğünü sile getirdi.

"Kampanyamız projelerimizdir..."

Seçim sürecinde belediye başkanlığına talip birçok isim olduğuna değinen Aygın: "Geçtiğimiz seçimlerde kampanya karalama kampanyası üzerinden yürütüldü. Bu hiç hoş değildir. Benim kampanyam projelerimdir. Bu seçimlerde de umarım adaylar projeleri konuşturur... Benim dönemimde usulsüzlük yaşanmamıştır... Yaşanmayacaktır da" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.