İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Tokel: "Yaşananlar normaldir, dikkate alınmalı"

Tokel: "Yaşananlar normaldir, dikkate alınmalı"

DP-UG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel, parti tabanında yaşanan ciddi sıkıntıları doğrulayarak bunun Güzelyurt'ta ateşlendiğini söyledi ve "20 gündür geziyorum, birçok köye Genel başkanı da davet ettik; mikrofona ben çıkıyorum ve diyorum ki 'hükümette 7 ay geçmesine rağmen bunun hissetmedik, farkında değiliz. Böyle gidecekse ülkeye faydasız koalisyon eksik olsun. Yaşananalar normaldir, dikkate alınmalı" dedi.

Yayın Tarihi: 16/04/14 08:08
okuma süresi: 5 dak.
Tokel: "Yaşananlar normaldir, dikkate alınmalı"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

İlçe Başkanı Tokel, genel ve özel siyasi manzaranın sebebini "popülizme" bağlayarak "Deniz bitti. Artık kişisel vaatlerle olmaz. Bundan sonra ülkenin yönetimine talip olan insanlar vizyonlarıyla gelecek. Ekonomik programlarıyla gelecek. Başka türlüsü olmaz" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel Bayrak Radyosu'nda yayınlanan Günün Panoraması programına katılarak yerel seçim ve DP-UG'de yaşanan iç sıkıntılara ilişkin değerlendirmeler yaptı.

DP-UG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel, parti tabanında yaşanan ciddi sıkıntıları doğrulayarak bunun Güzelyurt'ta ateşlendiğini söyledi ve "20 gündür köy köy geziyorum, birçok köye Genel başkanı da davet ettik; mikrofona ben çıkıyorum ve diyorum ki 'hükümette 7 ay geçmesine rağmen bunun hissetmedik, farkında değiliz. Böyle gidecekse ülkeye faydasız koalisyon eksik olsun. Yaşananalar normaldir, dikkate alınmalı" dedi.

İlçe Başkanı Tokel, genel ve özel siyasi manzaranın sebebini "popülizme" bağlayarak "Deniz bitti. Artık kişisel vaatlerle olmaz. Bundan sonra ülkenin yönetimine talip olan insanlar vizyonlarıyla gelecek. Ekonomik programlarıyla gelecek. Başka türlüsü olmaz" ifadelerini kullandı.

"Denktaş'ın bölgeye ilişkin dikkatini çekmek için…"

Siyasetin deneyimli ismi DP-UG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel dün akşam gerçekleşen DP-UG MYK toplantısının önemini vurgulayarak Güzelyurt'ta geçtiğimiz partideki istifalar hakkında şöyle konuştu; "Hareketli günler yaşıyoruz… Tüm siyasi partiler gibi biz de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz gün gündeme gelen, kamuoyunu meşgul eden Güzelyurt'taki istifalar, özellikle ekonomik sıkıntısı olan tabanımızın evleri tek tek ziyaret edilerek 'size seçimde birçok sözler verildi ama yerine getirilmedi, bunun sorumlusu üst kademedir' denerek Genel Başkan Serdar Denktaş'ın bölgeye ilişkin dikkatini çekmek için, bir imza kampanyasıyla birkaç arkadaşın teşebbüsüyle başladı.

"Normaldir… Dikkate almalıyız"

Tokel sözlerini şöyle sürdürdü; "Parçalanma gibi bir niyetimiz yok ancak 'seçim öncesinde, destek istediğiniz insanların -yaklaşık 7 aydır iktidarda olduğumuz halde- verilen hiçbir sözün yerine getirilmediği' gerekçesiyle ifadeleri var…

Normaldir… İlçe Başkanı olarak 20 gündür köy köy geziyoruz, birçok köye Genel başkanı da davet ettik; mikrofona ben çıkıyorum ve diyorum ki '7 ay geçmesine rağmen hissetmedik, hükümetin henüz farkında değiliz. Bunları dikkate almalıyız, böyle gidecekse ülkeye faydasız koalisyon eksik olsun.' Yani tabanda bu hareketlenme başladı… Güzelyurt insanımızda bu sıkıntı daha büyük… Yani koalisyondaki iki parti bunu ciddiye almalı…"

"Müzakereler ve Güzelyurt konusu her şeyi durdurdu"

"Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Güzelyurt'un yeniden gündeme gelişi ile bölgede değil yatırım, insanlar oturduğu evin badana boyasını dahi yapmıyor. Başlayan yatırımlar durdu. Bütün bunlar yanında bir de bu sıkıntılar ister istemez tuz biber oldu. Ateşleme buradan başladı. Tabi eylemin başını çeken arkadaşlarımız içinde kişisel bir takım beklentileri olanlar da var. Bu da doğaldır… Her seçim döneminde bunlar olur ama ülke daha önemli…"

"Deniz bitti"

Tokel şöyle devam etti; "Bugün yaşadıklarımızın en büyük sebebi popülizmdir. Yani kişisel çıkarlara bağlı kişisel vaatler diye diye bu günlere geldik. Siyasette bundan sonra artık bunu sürdürmemiz mümkün değil. O günde yanlıştı ama 10-20 sene önce belki insanlara bazı şeyler vaad edilebilirdi, o günlerde geçerli olabilirdi ama bugün deniz bitti… Bundan sonra ülkenin yönetimine talip olan insanlar vizyonlarıyla gelecek. Ekonomik programlarıyla gelecek… Başka türlüsü olmaz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.