İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Eroğlu: "Oyalama taktiklerine başvuran biz değiliz"

Eroğlu: "Oyalama taktiklerine başvuran biz değiliz"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada müzakere sürecine değindi.

Yayın Tarihi: 16/04/14 09:35
okuma süresi: 2 dak.
Eroğlu: "Oyalama taktiklerine başvuran biz değiliz"
A- A A+

Eroğlu, "Herkes şunu bilsin ki biz, iyi niyetle ve tüm yapıcılığımızla Kıbrıs konusunda bir an önce bir antlaşmaya varılması için samimi bir gayret içindeyiz" dedi.

Kıbrıs Türk Halkı'nın kendilerinden adil ve Kıbrıs'ta var olan gerçeklere dayalı bir antlaşma beklentisinin idraki içerisinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Ama bu haklarımızı, hukukumuzu bir tarafa itecek ve sırf Rum tarafı kabul etsin diye Halkımızın özgürlüğünü, egemenliğini ortadan kaldıracak, ekonomik ve sosyal yapısını darmadağın edecek bir antlaşma olamaz" vurgusunu yaptı.

New York'ta görüşeceği Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a da bunu ileteceğini kaydeden Eroğlu, "Görüşmelerin süratlenmesinin karşısında olan biz değiliz" dedi.

"Çözüm iradesi olmayan biz değiliz.Oyalama taktiklerine başvuran biz değiliz." Diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Bazı arkadaşlarımızın bize değil Rum tarafına yönelik konuşması bir antlaşma için daha iyi olacak düşüncesindeyim" ifadesini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.