İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTÖS'ten eylem çağrısı

KTÖS'ten eylem çağrısı

Değişim yaratacağını söyleyen tüm siyasi partiler, hükümete geldikten sonra 'değişim' kelimesini Kıbrıslı Türklerin zararı için kullanmışlar ve kullanmaya devam etmektedirler.

Yayın Tarihi: 16/04/14 10:30
okuma süresi: 3 dak.
KTÖS'ten eylem çağrısı
A- A A+

Adanın kuzeyinde değişmeyen tek şey, TC Devleti'nin her alanda kendisine bağımlı kıldığı ayrılıkçı rejim ve bu rejime hizmet eden işbirlikçilerin varlığıdır.

Ankara hükümetleri ve yerli işbirlikçiler adanın kuzeyinde oluşturdukları rejim çerçevesinde Ankara patentli ekonomik yıkım paketleri ile Kıbrıslı Türkleri baskı altına almaya çalışmaktadırlar. Ankara'dan zembille inen paketler ve talepler ışığında Kıbrıslı Türklerin geneli daha da fakirleştirilmiştir.

İTEM Yasası ve benzeri politikalarla Kıbrıs Sorunu'nu içinden çıkılmaz bir hale getirenler, başta Sosyal Güvenlik Yasası ve benzeri gerici uygulamalar ile Kıbrıslı Türkler'in adamızda tutunmasını zorlaştırmışlardır. TC Devleti ve onun yerli işbirlikçileri tarafından adanın kuzeyinde belli bir egemen zümre için kurulan saadet düzeni 'Göç Yasası' ile daha da su yüzüne çıkmıştır. Göç Yasası denen uğursuz yasa, 2011'den sonra göreve giren tüm emekçilerin sosyal, demokratik, ekonomik haklarını budamış, çalışanlar arasında sosyal ve ekonomik eşitsizlik yaratmış, adanın kuzeyinde gençlerin nefes almasını zorlaştırmış ve Kıbrıslı Türklerin varlığını tehdit eder noktaya gelmiştir.

Şu an hükümette olan CTP ve DP hükümete geldikten sonra 'Göç Yasası'na karşı birlikte verilen mücadeleyi unutmuş, yasanın varlığını ortadan kaldırmamak için mazaretlerin arkasına saklanır hale gelmiştirler. Her ne hikmetse aynı siyasi partiler Anayasa, Siyasal Partiler Yasası, Seçim ve Halkoylaması Yasası, Kamu Görevlileri Yasası ile ilgili ivedilik kararı üretirken, Kıbrıslı Türklerin varlığını tehdit eden 'Göç Yasası'ile ilgili bir karar verememekte, mazeret üretmektedirler. Değişikliği düşünülen yasalar sayın vekillerimiz için ne kadar önemliyse, Kıbrıslı Türkler'in varlığını tehdit eden 'Göç Yasası''nın ivedilikle ortadan kaldırılması toplum için eşit derecede önemlidir.

Bir zamanlar 'Göç Yasası'nın kaldırılması için CTP ve DP ile birlikte mücadele ettiğimizi, birlikte cop yediğimizi, biber gazı soluduğumuzu anlatmaktan usanmayacağız. Her iki partiye toplum önünde verdikleri sözlerin sosyal sorumluluğunu yeniden hatırlatmak için 17 Nisan 2014 Perşembe günü saat 15:30'da TC Elçiliği önünde olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşır, konuya duyarlı herkesi eylem yerine davet ederiz.

Burak Maviş

KTÖS Örgütlenme Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.