İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kamu-Sen: "Biz kaos ve kavga istemiyoruz"

Kamu-Sen: "Biz kaos ve kavga istemiyoruz"

Kamu-Sen, CTP - BG Genel Sekreteri Kutlay Erk'e bir mektup verdi. Mektubun tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 16/04/14 11:54
okuma süresi: 4 dak.
Kamu-Sen: "Biz kaos ve kavga istemiyoruz"
A- A A+

Sayın Kutlay Erk

CTP-BG Genel Sekreteri

Lefkoşa,

Kamuda görev yapan Ebe ve Hemşirelerimizin tüm eksikliklere rağmen fedakarca görev yaptığı bilinen bir gerçektir.

Yedi yıl önce ülkemizdeki iki yıllık ön lisans Hemşirelik Okulu kapatılmıştı. Kapatılmasındaki amaç ise; bundan böyle sağlıkta daha bilgili ve eğitimli, AB mevzuatına uyumlu Ebe ve Hemşirelerin istihdamını sağlamaktı…

Şuandaki Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Teşkilat Yasasında Ebelik ve Hemşirelik Hizmetleri sınıfında IV.Derecede 288, III.Derecede 150, II.derecede 82 ve I.Derecede 44 olmak üzere toplamda 564 kadro bulunmaktadır. Bu kadroların ilk atanma yeri olan IV.derecesinde 103 boş kadro, bir üst dereceye çıkacak olan 117 kişiyle birlikte de toplamda yaklaşık 220 boş kadro bulunmaktadır.

220 boş kadroya karşılık ise ön lisans mezunu olup, bu kadrolara başvurabilecek kamudaki geçici hemşire sayısı 57'dir.

Durum böyleyken, Ebelik ve Hemşirelik Hizmetleri Sınıfının IV.Derecesinde artık hiç kullanılmayacak olan 220 kadronun 170'i iptal edilip, aynı sayıda III.Derece Yüksek Hemşire Kadro Sayısı artırılabilir.

Kamuda geçici statüde çalışan 57 ön lisans mezunları içinde aşamalı olarak boş olan kadrolar açılabilir ve bu arada ön lisans mezunları da dört yıllıklara devam edip sınıf değiştirebilirler.

Tüm bunların ışığında geçtiğimiz aylarda sınavı yapılan 40 kişilik Yüksek Hemşirelik kadrolarında çok iyi puanlar alarak başarılı olan 40 kişinin dışındaki başarılı olan 175 kişinin de mağdur olması için başka bir seçenek yoktur. KAMU-SEN olarak biz bu yazdıklarımızın tümünü Sayın Sağlık Bakanımıza ve Sn.Maliye Bakanımıza anlattık.

Her iki bakanımızında; eğer devlete fazladan bir külfet getirmeyecekse, alttaki kadrolardan azaltılan kadro sayısı kadar, III.Derece Yüksek Hemşire kadro sayılarında artış yapılmasının uygun olduğunu belirtmişlerdir.

Ancak kadro artırımı ile ilgili olarak Teknik Kurul ve sonrası aşamaların beş-altı ay sürebileceğini oysa sınavın geçerlilik süresinin Eylül ortalarında sona ereceğini belirterek, bunun çok zor olacağını belirtmişlerdir.

Bunun üzerine biz KAMU-SEN olarak Sn.Meclis Başkanımızla görüşerek Yasal değişiklik aşamalarında sürecin hızlandırılacağı ve her türlü desteğin olacağı konusunda tam bir destek sağladık.

Sağlık Bakanlığının 29 hemşire alımı ile ilgili Başbakanlıktan aldığı yetkinin geçici hemşire alarak dolduracağı konusu ise tepkilerimiz sonucu askıya alınarak, bakanlıkça bizlerin ortaya koyduğu alttaki 220 boş kadrodan 120'sinin iptal edilerek, aynı sayıda (120) III.Derece Yüksek Hemşire kadrosunu artırma yönündeki çalışmaları da sorunu çözmeyecektir.

Çünkü şuanda sınavda başarılı olan ve kadro hakkı doğan 175 kişi vardır. 220 boş ve kullanılmayacak kadronun sadece 50'sini bırakıp, azaltılan 170 kadroya beş daha ilave edilerek (fazladan beş kadro verilmiş olacak) 175 kadro artırılarak bu sorun tam olarak çözülmelidir.

Bu konuda partinizden destek ve yardım bekliyoruz.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Teknik Kurul toplantılarında ve sonrasında, imkan olmasına rağmen sınavlarda başarılı olan 175 kişiyi de kapsayacak kadro artırımına gidilmezse büyük bir kaos yaşanması ve eylemler kaçınılmaz olacaktır.

Biz kaos ve kavga istemiyoruz.

Hele de Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm müzakerelerinin devam ettiği bir zamanda, tüm enerjimizi Kıbrıs'ta kalıcı ve adil bir çözüme katkı için kullanmak istiyoruz. Saygılarımla.

Mehmet Özkardaş

Genel Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.