İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

TDP Parti Meclisi toplandı

TDP Parti Meclisi toplandı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi (PM) dün akşam toplandı. Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında saat 20.00 sıralarında başlayan ve 4 saate yakın süren toplantıda, ana gündem maddesi yerel seçimler olurken, toplantıda ayrıca iki de karar tasarısı onaylandı.

Yayın Tarihi: 16/04/14 12:22
okuma süresi: 5 dak.
TDP Parti Meclisi toplandı
A- A A+

Genel Başkan Özyiğit, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, PM üyelerine yerel seçimlere yönelik yapılan çalışmalar ve elde edilen bulgularla ilgili bilgiler verirken, gündemdeki konulara yönelik de kısa bir değerlendirmede bulundu.

Hükümetin kurulmasının ardından 7 ay geçmesine rağmen, hükümetin icraatları ile değil, kavgaları ve tartışmaları ile sürekli gündem olduğuna dikkat çeken Özyiğit, ülkede onca çözüm bekleyen sorun varken, hükümet partilerinin önceliğinin atama ve rant kavgası olmasının kaygı verici olduğunu ifade etti.

Konuşmasında UBP-DP-TDP hükümetinin kurulacağı iddialarına da değinen Özyiğit, "TDP kapıda beklemiyor" dedi. Şu ana kadar TDP'nin hiçbir parti ile hükümet kurmak için görüşme yapmadığını, hükümet bozulana kadar da böyle bir görüşme yapmayı düşünmediğini açıklayan Özyiğit, TDP'nin hükümet görüşmesi yapması için hükümetin bozulması ve ardından görüşme teklif edilmesi gerektiğini kaydetti ve "Konu parti meclisinde değerlendirilir ve koşullar uygun olursa onay verilebilir. Ancak, ne olursa olsun hükümet olalım diye bir düşüncemiz yoktur" dedi.

Cemal Özyiğit'in konuşmasının ardından, hükümet ortakları CTP ile DP'nin halkın sorunlarını göz ardı ederek, tamamen rant ve çıkar kavgası yapması ile Mısır'da yaşanan insanlık dramına yönelik iki karar tasarısı onaylandı.

Toplantıda daha sonra yerel seçimler maddesine geçilirken, seçimlerde ortaya konacak yerel yönetimler vizyonu değerlendirildi ve bazı kararlar alındı. Yerel seçimler ve adaylarla ilgili alınan kararlar bugün işbirliği yapılacak örgütlerle değerlendirilecek ve 1-2 gün içinde yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

KARAR TASARISI 1

"Hükümet Partileri krizin esas sorumlusudurlar"

28 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleşen genel seçimler sonucunda oluşan koalisyon hükümetinin ortakları CTP-BG ile DP-UG, bugüne kadar, seçimlerde topluma verdikleri sözleri hayata geçirmek yerine, kendi aralarında yaşanan krizler ve uzlaşmazlıklarla gündeme gelmektedir.

Topluma hizmet vermek ve bir önceki UBP hükümetinin yarattığı sorunları çözmek vaadi ile yurttaşlarımızın oyunu alıp iktidara gelen CTP-BG ve DP-UG'nin koalisyon hükümeti süresince yaşanan kaotik durumun, bizzat her iki partinin en yüksek düzeydeki temsilcileri tarafından tırmandırıldığı ve bunun ülkeyi yönetme kaygısı ve amacından öte, iki parti arasındaki rant bölüşümü kavgası olduğu, yaşanan krizlerin iceriginden kolayca anlaşılmaktadır.

TDP Parti Meclisi, hükümeti oluşturan her iki partiye çağrıda bulunmayı tarihi bir sorumluluk olarak görmektedir. Ülkede ivedilikle çözülmeyi bekleyen yapısal pek çok sorun ve bunları çözmek üzere toplumdan yetki alan bir hükümet bulunmaktadır.

Anayasa değişikliği, Siyasi Partiler ve Secim ve Halk Oylaması Yasası ile eğitim, sağlık, çevre, trafik, sivilleşme ve demokratikleşme gibi hayati konuların yanısıra, emek ve iş dünyasının yaşadığı ekonomik krizlere çözüm bulmak gibi bir çok ödevi bulunan hükümet, bu konuların hiçbirinde somut adım atmazken, bugün dahil halen atama kavgası, yönetim kurulları paylaşımı yaparak, yurttaşlarımızdan aldıkları yetkiyi, kendi çıkarları uğruna kullanmaktadırlar.

Toplumcu Demokrasi Partisi Parti Meclisi, hükümeti oluşturan partileri, rant ve paylaşım kavgasını bir kenara bırakarak, asli görevleri olan yurttaşın çözüm bekleyen sorunlarına ivedi olarak eğilmeye davet eder.

KARAR TASARISI 2

"Mısır'da yaşananlar insanlık suçudur"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi, Mısır'da mevcut darbe yönetiminin, başta yaşam hakkı ve adil yargılanma hakları olmak üzere, evrensel insan hakları hukukunu yok sayarak, 529 kişi hakkında verdiği idam kararını kabul edilemez bulmaktadır. Askeri darbe ile göreve gelen Sisi Hükümeti'nin rejime karşı muhalif duruşları nedeni ile yüzlerce insanı idam sehpasına gönderme kararı, insanlık suçu olarak kabul edilmeli ve bu kararın arkasındaki isimler, uluslararası mahkemelerde yargılanmalıdır.

Toplumcu Demokrasi Partisi, siyasi görüşü ne olursa olsun, seçilmişlerin yerine darbe ile iş başına gelenlerin ve onların uygulamalarının tümünü yok hükmünde saymakta ve bu uğurda her türlü mücadeleyi verme kararlığındadır.

TDP, 2014 yılında dünyanın gözü önünde meydana gelen bu insanlık suçuna karşı, tüm dünyayı sessiz kalmamaya davet eder ve bu insanlık suçuna karşı uluslararası mücadele çağrısı yapar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.