İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Yorgancıoğlu: "Asıl olan hükümet programının uygulanması"

Yorgancıoğlu: "Asıl olan hükümet programının uygulanması"

Bakanlar Kurulu bugün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

Yayın Tarihi: 17/04/14 07:10
okuma süresi: 4 dak.
Yorgancıoğlu: "Asıl olan hükümet programının uygulanması"
A- A A+

Toplantı öncesinde basına açıklamalarda bulunan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Kıbrıs sorununa ilişkin bazı sözlerini eleştirdi.

Yorgancıoğlu, CTP-BG'nin, UBP ile DP-UG arasında yerel seçimlerde ittifak yapmasını doğru bulmadıklarını ancak önemli olanın hükümet programının uygulanması olduğunu ifade etti.

"SÜREÇ YOĞUNLAŞTI"

Kıbrıs sorununun çözümü konusunda sürecin yoğunlaştığını belirten Yorgancıoğlu, görüşmeler yapıldığını, görüşler ortaya konulduğunu ve çözümün çerçevesinin de liderlerin imzaladığı ortak açıklama metni olduğunun altının çizildiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bazı açıklamalarını eleştirdi.

Eroğlu'nun "Kıbrıs sorununun çözümü UBP'nin konuyla ilgili prensipleri çerçevesinde olacak" şeklindeki açıklamasının çok tartışıldığını ve Cumhurbaşkanının da konuşmasının yanlış anlaşıldığını söylediğini belirten Yorgancıoğlu, "Halbuki, kayıtlardaki sesi tam da böyle ifade ediyordu" dedi.

Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanının bugün de "Birileri aferin desin diye herhangi bir metnin altına imza atmam" şeklinde bir açıklamasının basına yansıdığını söyleyerek, "Bu da tartışılması gereken bir açıklama. Bu birileri kimdir, bu birilerinin istediği nedir? Niye böyle muammalı konuşuluyor. Bunun tartışılması ve aydınlığa kavuşturulması gerekiyor" diye konuştu.

"ÇÖZÜM ÇERÇEVESİ ORTAK AÇIKLAMA"

Ortak metinin Kıbrıs sorununun çözümünün çerçevesini oluşturduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, bu çerçevenin dışına çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Yorgancıoğlu, "Kıbrıs Türk halkının çözüm isteyen anlayışının ve dünyada yarattığı algının bu tür açıklamalarla zafiyete uğratılmaması gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanının, süreç konusunda bilgisi, deneyimi olan herkesten, yararlanması gerektiğini düşündüğünü belirten Yorgancıoğlu, bunun muhtemel yanlışların azaltılmasında da yararı olabileceğini söyledi.

"ASIL OLAN HÜKÜMET PROGRAMININ UYGULANMASI"

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Yorgancıoğlu, DP-UG ile UBP'nin yerel seçimlerde ittifak yapmasını doğru bir yaklaşım olarak görmediklerini, ancak asıl olanın hükümet programının uygulanması olduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu, uygulamada bazı sıkıntılar yaşanabildiğini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının demokratikleşme, sivilleşme sürecini, siyasi partiler yasasını, ekonomiyi düzlüğe çıkaracak reform niteliğinde yasaların yapılmasını hedeflediklerini belirten Yorgancıoğlu, "Bu nedenle bizim açımızdan esas ölçü bunlara riayet edilmesidir, bu yapıldığı sürece hükümetin sıkıntılarla birlikte yürümesi söz konusu olabilir" diye konuştu.

Yorgancıoğlu, "DP-UG'nin ipin her ucunu tutuma çabası, yalnızca DP-UG'ye zarar veriyor, eritiyor. Bu yöntemi akılcı bulmuyorum" dedi.

Rumların Gazimağusa'da yapacağı ayine değinen Yorgancıoğlu, ayinin kilisede başlayıp son bulması yönünde Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen kararı doğru bulduğunu ifade etti.

Yorgancıoğlu, dini inançlara karşılıklı olarak saygı göstermenin, barış çabalarına katkı koyacağını vurguladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.