İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Hastanesi'nde 4'üncü Yapay Kalp Nakli gerçekleştirildi

YDÜ Hastanesi'nde 4'üncü Yapay Kalp Nakli gerçekleştirildi

KKTC'de ilk kez YDÜ'de yapılan yapay kalp naklinin dördüncüsü yine YDÜ Hastanesi'nde başarıyla gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 17/04/14 08:00
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Hastanesi'nde 4'üncü Yapay Kalp Nakli gerçekleştirildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi hayat kurtarmaya devam ediyor. 55 yaşındaki bir hastaya yapılan operasyonla, dördüncü yapay kalp nakli başarıyla gerçekleşti.

2 yıldır Solunum yetmezliği, bacaklarda şişme ve günlük işleri yapamama şikayetçiyle YDÜ Hastanesi'ne başvuran 55 yaşındaki hastaya , YDÜ Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi doktorlarından Prof.Dr. Ömer Bayezid başkanlığında Prof.Dr. Cengiz Türkay, Prof.Dr. E Barış Ökçün, Yrd.Doç.Dr. Barçın Özcem,ve kalabalık bir ekip tarafından gerçekleştirilen operasyon başarıyla tamamlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, operasyon 4 saat sürdü.

YDÜ Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Profesörlerinden Ömer Bayezid, hastanın ciddi kalp yetmezliği olduğunu dile getirerek, suni kalp naklinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini, hastanın yoğun bakım servisine alındığını söyledi.

Prof.Dr. Bayezid hastanın yoğun bakımda gözetim altında tutulduğunu ve 1 hafta içerisinde servise alınacağını belirterek, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin alt yapı ve personel bakımından oldukça gelişmiş ve imkanlarının son derece iyi olduğunu belirtti.

Takılan Kalp cihazının, dakikada 7 litre kan pompalayabildiğini söyleyen, Prof.Dr. Ömer Bayezid, üçüncü dönem jenerasyonu cihazlarının, işlevlerini çok iyi yerine getirdiğini ve hastanın küçük bir batarya sistemi taşıdığını söyledi.

Kalp Damar Cerrahisi doktorlarından, Prof.Dr. Cengiz Türkay ise, söz konusu hastanın, son döneme gelmiş, ve cerrahi müdahalenin dışında bir seçeneği olmayan hasta grubundan bir vaka olduğunu ve bu hastalar için, kalp nakli ya da suni kalp operasyonunun zorunlu olduğunu belirtti..

Tedavi edilmemesi halinde bu hasta grubunun 1 yıl içerisinde % 50'sinin kaybedildiği belirten, Prof.Dr. Türkay, suni kalbin organ nakli gerçekleştirilene kadar hastanın hayatta kalmasını sağladığını açıkladı.

Üçüncü kalp naklinin uygulandığı 44 yaşındaki hastanın durumunun ise iyi olduğu ve önümüzdeki günlerde taburcu edileceği bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.