İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Girne Barış Parkı'nda kermes

Girne Barış Parkı'nda kermes

KKTC Din İşleri Başkanlığı Girne Bölge Temsilciliği, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bugün Girne Barış Parkı'nda kermes düzenledi.

Yayın Tarihi: 16/04/14 14:14
okuma süresi: 2 dak.
Girne Barış Parkı'nda kermes
A- A A+

Hz. Muhammed'in sakal-ı şerif'inin de sergileneceği kermes sırasında kan bağışı kampanyası da yapılacak.

Kuran-ı Kerim ve çeşitli din kitaplarının ücretsiz dağıtılacağı kermeste gün boyunca çeşitli yiyecek, içecek ve kıyafet satışı da yapılacak.

Din İşleri Başkanı Prof. Talip Atalay, etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki ana temasının "Peygamberimiz , din ve samimiyet" olduğuna vurgu yaparak, hayır amaçlı kermesin, samimiyetin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kan bağışı kampanyalarının, Kutlu Doğum Haftası'nın geleneksel etkinlikleri haline geldiğini belirten Atalay, kan bağışını yarın da "Gelin kan kardeşi olalım" sloganıyla, Mağusa Polatpaşa Camii'nde düzenleyeceklerini kaydetti.

İslam dininin, samimiyet, dayanışma, kardeşlik ve iyi niyet dini olduğunu ifade eden Atalay, herkesi önce kendine, sonra çevresine karşı samimi olmaya davet etti.

Din İşleri Başkanlığı Girne Bölge Sorumlusu Fuat Tosun da konuşmasında, kermesi, Hazreti Muhammet Mustafa'nın doğum gününü insanlara daha güzel şekilde anlatma, kaynaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Tosun, kermesten elde edilecek gelirin bir hayır kurumuna bağışlanacağını belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.