İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ, ünlü televizyoncu ve gazeteci Mithat Bereket'i ağırladı

YDÜ, ünlü televizyoncu ve gazeteci Mithat Bereket'i ağırladı

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında ünlü televizyoncu ve gazeteci Mithat Bereket'i ağırladı.

Yayın Tarihi: 16/04/14 17:19
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ, ünlü televizyoncu ve gazeteci Mithat Bereket'i ağırladı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa ( Near East University,Nicosia ) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Mithat Bereket'in "Gez Göz Pusula" adlı sergisi ve söyleşisi İletişim Fakültesi Turuncu Amfi'de gerçekleştirildi.

Ünlü bir savaş muhabiri olan ve yaptığı "Pusula" isimli programla dünyanın önemli siyasi figürleriyle söyleşi yapan Mithat Bereket, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Mithat Bereket, dünden bugüne edindiği tecrübeyi ve mesleki yaşamda çektiği zorlukları öğrencilerle paylaştı

Söyleşide,Bereket'in Bosna, Halepçe, Kosova, Irak, Afganistan,Çeçenistan, Filistin gibi sıcak savaş bölgelerinde görev yaptığı sıralardaki programları konuşuldu.

Önemli dünya liderleriyle röportaj yapan Bereket, Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela ile yaptığı röportajın kendisi için çok önemli olduğunu, ilerleyen dönemlerde ünlü basketbol efsanesi Michael Jordan ile de röportaj yapmak istediğini söyledi.

Öğrencilerin ve konukların siyaset gündemine ilişkin sorularını da yanıtlayan Bereket mesleki yaşamı boyunca savaş bölgelerinde birçok kez ölüm tehlikesi atlattığını söyledi.

Söyleşi sonunda Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Memduh Esendal ve İletişim Fakültesi Dekan Vekili Yrd.Doç. Dr. Gökçe Şekeroğlu, Mithat Bereket'e katılımından dolayı plaket takdim etti.

Söyleşinin ardından 72 fotoğraftan oluşan "Gez-Göz-Pusula" sergisi ziyaretçilere kapılarını açtı.

"Gez-Göz-Pusula" isimli sergide Mithat Bereket'in 20 yılı aşan savaş muhabirliği boyunca dünya siyasetine yön veren olayları belgelediği çalışmalarından bir seçki sergileniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.