İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ 25'inci yıla hazır: Konserler ücretsiz olacak

YDÜ 25'inci yıla hazır: Konserler ücretsiz olacak

Yakın Doğu Üniversitesi 25'inci Yıl etkinliklerini basın toplantısıyla duyurdu.

Yayın Tarihi: 17/04/14 08:21
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ 25'inci yıla hazır: Konserler ücretsiz olacak
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi 25. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde 18 ve 25 Nisan tarihleri arasında hayata geçirilecek olan program düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan ve YDÜ İletişim Başkanı Tamer Garip'in yer aldığı toplantı tanıtım videosu ile başladı. Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, hem eğitim öğretim alanında hem de sanat, bilim, spor ve kültürel alanlarda ilklere imza atan YDÜ'nün, 18 ile 25 Nisan tarihleri arasında kültür, sanat ve bilimle dolu bir program hazırladığını söyledi.

Ünlü illüzyonist Peter Marvey geliyor

"80'ler" dizisi oyuncuları Hakan Bulut, Onur Dilber ve Özlem Türkad'ın 18 Nisan günü sanatsal tecrübe ve diziyle ilgili konuları düzenlenecek etkinlikte öğrenci ve vatandaşlarla paylaşacağını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, 21-22 Nisan günlerinde AKKM'de toplam 2 bin 800 kişilik 4 gösteri yapacak olan dünyanın en ünlü illüzyonisti Peter Marvey'in, izleyenlere büyük bir heyecan yaşatacağını vurguladı. Murat Tüzünkan, ücretsiz olacak Peter Marvey gösterisinin biletlerinin basın aracılığıyla halka ulaştırılacağını söyledi.

Hürriyet Gazetesi ve Türkiye'nin ünlü köşe yazarlarından Ayşe Arman'ın 22 Nisan günü YDÜ öğrencileri ve vatandaşlarla bir araya geleceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, söyleşinin 430 kişiyle sınırlı olacağını vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, Türkiye'nin tanınmış dizi oyuncusu ve müzisyenlerinden Erdem Yener'in ise, 25 Nisan günü yaşamı ve kariyeriyle ilgili gerçekleştirilecek söyleşide hayranlarıyla bir araya geleceğini ifade etti

Deneyler yapılacak

Dünyanın en önemli genetik uzmanlarından olan YDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedime Serakıncı'nın öncülüğünde 25 Nisan günü gerçekleştirilecek olan Bilim Günleri'nde, İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Araştırma Merkezi'nin buluşlarının tanıtılacağını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, bu günde adli tıp, genetik ve DNA konularında deneyler de yapılacağını vurguladı

Konserler ücretsiz olacak

Park Near East'in Adanın en büyük parkı ünvanını alacağını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan 24 Mayıs'taki final olacak Deep Purple konserinin ve diğer bütün konserlerin bu alanda yapılacağını ücretsiz olacağını vurguladı.

Tüm engellemelere rağmen gurubun açıklama yaparak hayranlarına konserin yapılacağını bildirdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, gurubun yaptığı açıklamada, Filistin, İsrail ve Gürcistan gibi sorunlu coğrafyalarda konserlerini iptal etmediklerini vurguladığını söyledi.

Konsere sadece KKTC değil, Türkiye, Avrupa, Güney Kıbrıs ve dünyanın birçok yerlerinden de katılım olacağını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, etkinliğin ülke tanıtımı için faydalı olacağını söyledi.

Güney Kıbrıs'tan da çok sayıda Deep Purple hayranının konsere geleceğini dile getiren Tüzünkan, bu etkinliğin ülke barışına ve devam eden görüşme sürecine de olumlu katkı yapacağını vurgulayarak etkinliğin siyasi bir amaç gütmediğinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.